Fatih Altaylı AKP'de en istenmeyen bakanı açıkladı! Ne Soylu ne Nebati

Gazeteci Fatih Altaylı, AK Parti içerisinde en istemeyen bakanın ismini açıkladı. İhracat ve ithalat rakamlarını da değerlendiren Fatih Altaylı, "Bu iş trollükle olmuyor." dedi.

GÜNDEM 05.07.2022, 17:20
2
Fatih Altaylı AKP'de en istenmeyen bakanı açıkladı! Ne Soylu ne Nebati
Gazeteci Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında kabinenin AK Parti tarafından en istenmeyen bakanını kendi görüşleri çerçevesinde kaleme aldı. İhracat ile ithalat verileri arasındaki uçuruma dikkat çeken Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “İhracatın ithalatı karşılama oranı her geçen yıl azalıyor. Dış ticaret açığı bir türlü kapanmıyor. Bu iş trollükle olmuyor. Doğru, ihracatımız rekorlar kırıyor da… Peki ya ithalatımızın eli armut mu topluyor? Ne yazık ki, ihracatımızın kırdığı her rekora karşılık, ithalatımız daha iyi derece ile bir başka rekor kırıyor.” dedi.
Fatih Altaylı bugünkü yazısında son iki ayın ihracat ve ithalat rakamlarını karşılaştırarak sitemde bulundu. Altaylı, “İhracat rekoru kırdığımız Mayıs ayında Türkiye’nin ihracatı yüzde 15.2 artışla tam 18 milyar 973 milyon dolar olmuş. Peki aynı ay ithalatımız ne olmuş? O da yüzde 43.8 artışla 29 milyar 652 milyon dolara yükselmiş. İhracattaki artış ile ithalattaki artış arasındaki fark üç misli ithalat lehine. Bir aylık dış ticaret açığı 9 milyar Amerikan doları. Peki bu Mayıs ayına özel tedrici bir durum mu? Gelin Nisan’a bakalım. Nisan ayında da ihracatımızdaki artışın oranı yüzde 24.6, ithalatımızdaki artışın oranı ise yüzde 39.9. 2022’nin ilk beş ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracat artışımız yüzde 20,4. İthalat artışımız ise yüzde 40.9.” diye yazdı.
“Evet, dedikleri gibi ihracat rekorlar kırıyor. Ama ithalat da rekorlar kırıyor.” diyen Fatih Altaylı, “Ve aradaki makas ithalat lehine giderek açılıyor. Biriyle sabahtan akşama, akşamdan sabaha övünüp, diğerini ise hiç gündeme getirmemek vatandaşı enayi yerine koymaktır. Şu anda dua edilmesi gereken yer turizm ve turizmcilerdir. Ve ambargolar nedeniyle Türkiye’ye mahkum olan Rus turistlerdir.” dedi.
Yazısında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a değinen Fatih Altaylı, “Turizm demişken, Kültür ve Turizm Bakanı’ndan söz etmemek olmaz. Muhtemelen kabinenin AK Parti örgütü tarafından en istenmeyen Bakanı olan Mehmet Ersoy, bana göre kabinenin en başarılı ve işini en iyi bilen bakanı. Bu yıl Rus-Ukrayna savaşı ile çıkan krizi ve bu krizin Türk turizmine yönelik olumsuz etkisini çok başarılı bir şekilde negatiften, pozitife çevirmeyi başaran kişi ya da ekip Turizm Bakanı ve takımı oldu.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı