Fatih Altaylı, AKP'yi HDP ile vurdu! Fink atarken bu karar alınmadı

Gazeteci Fatih Altaylı, belediyelerin, yabancı temsilcilik mensuplarıyla görüşme yapmasının Dışişleri Bakanlığı’nın iznine bağlanmasına HDP üzerinden tepki gösterdi.

GÜNDEM 06.07.2022, 12:30
6
Fatih Altaylı, AKP'yi HDP ile vurdu! Fink atarken bu karar alınmadı
Gazeteci Fatih Altaylı Habertürk’te bugün kaleme aldığı yazısında belediyelerin, yabancı temsilcilik mensuplarıyla görüşme yapmasının Dışişleri Bakanlığı’nın iznine bağlanmasına tepki gösterdi.
Gazeteci Fatih Altaylı, “Yok daha neler” başlıklı yazısında, “Yok daha neler dedim. Gerçekten dedim. Dışişleri Bakanlığı hiçbir geçerliliği olmayan bir genelge yayınlayarak belediye başkanlarının yabancı ülke temsilcileri ile görüşmelerini Dışişleri Bakanlığı iznine bağladı. Seçilmiş bir belediye başkanı, bir büyükelçi ya da başka bir ülkeden gelmiş bir bakan, bir siyasetçi ağırlamak için, bunlarla oturup konuşmak için Dışişleri Bakanlığı'ndan izin alacak. Böyle bir karar konsoloslar, büyükelçiler Güneydoğu Anadolu'da fink atıp, HDP'li belediyelerle sabah akşam görüşürken dahi alınmamıştı. Ama şimdi büyükelçiler CHP'li belediyelerle görüşmeye başlayınca "Görüşemezsiniz" diye kural getirmeye çalışıyorlar. Gücünü hiçbir yasadan almayan ve uyulmaması halinde hiçbir yasal müeyyidesi olmayacak bir karar.” ifadelerini kullandı.
“Bu kuraldan benim anladığım şudur.” diyen Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “İktidar açısından CHP'li belediyeler, HDP'li belediyelerden daha tedirgin edici. Bu açıdan bakarsanız gelecekte neler olabileceğini de daha iyi anlarsınız.” dedi.

Dün konuyla ilgili CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yazılı açıklamasında, “İstanbul Valiliği tarafından dün İstanbul Büyükşehir Belediyemize gönderilen yazının, ülke genelindeki tüm valilikler tarafından tüm belediyelerimize gönderildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Yazıda özetle, belediyelerin; büyükelçi, maslahatgüzar, başkonsolos ve uluslararası kuruluş temsilcileri başta olmak üzere yabancı temsilcilik mensuplarıyla, telefon görüşmesi de dahil olmak üzere tüm görüşmeleri Dışişleri Bakanlığı’nın iznine bağlanmak istenmektedir.” ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı