Fatih Altaylı, Erdoğan-Sisi fotoğrafındaki ‘ilginç’ detayı paylaştı

Gazeteci yazar Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar'da darbeci Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile ayak üstü görüşmesi ve verdiği fotoğrafında 'ilginç' gelen detayı paylaştı.

GÜNDEM 21.11.2022, 11:15 21.11.2022, 13:36
2
Fatih Altaylı, Erdoğan-Sisi fotoğrafındaki ‘ilginç’ detayı paylaştı

Gazeteci yazar Fatih Altaylı, Dünya Kupası’nın açılış seremonisi için davet edildiği Katar’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkent Doha’daki resepsiyonda darbe ile koltuğa oturan Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile de ayaküstü görüştü.

Adeta ‘kanlı bıçaklı’ olduğu Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile yıllar sonra ilk kez temasta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği fotoğraf büyük tepki çekti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’da Temmuz 2013 yılında seçimle iş başına gelen Muhammed Mursi’yi darbeyle görevden alıp cezaevine atan Abdülfettah es-Sisi’yi defalarca hedef almış, 2019 yılında Sisi’yle aynı masada bulunmamak için BM Genel Kurulu’ndaki resmi yemeğe katılmamıştı. Erdoğan, bu tavrını “Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam” sözleriyle savunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü Mısırlı mevkidaşı Sisi teması dikkat çektiği kadar eleştirilerin odağında oldu...
Gazeteci yazar Fatih Altaylı da Erdoğan-Sisi temasını eleştirdi. Altaylı, kendisine ‘ilginç’ gelen durumu sosyal medya platformu Twitter hesabından Erdoğan-Sisi fotoğrafını paylaşımda bulunarak açıkladı. 

Fatih Altaylı, Twitter hesabından, “Öylesine zoraki bir el sıkışma değil. Sisi’nin eli iki elin arasında kavranmış. Sanki eski bir dostun eli özlemle sıkılır gibi. Bana ilginç gelen bu oldu. Yoksa diplomaside elbette sonsuz kin olmaz. Acaba o eli sıkan bir başka Türk siyasetçi olsa idi trolleri ne derdi o da ayrı.” ifadelerini paylaştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı