Fatih Altaylı OdaTV'yi Sabah'la yakaladı! Savcı haberi kavgası büyüyor

Yazar Fatih Altaylı ile Oda TV arasında yaşanan ‘savcı haberi’ kavgası bugün Fatih Altaylı'nın sert cevap vermesiyle devam ediyor. Fatih Altaylı, Oda TV'ye Sabah Gazetesi üzerinden adeta yakaladı.

GÜNDEM 21.09.2022, 12:50
Fatih Altaylı OdaTV'yi Sabah'la yakaladı! Savcı haberi kavgası büyüyor
Gazeteci yazar Fatih Altaylı ile OdaTV arasında ‘savcı haberi’ hakkında sert atışmalar yaşandı. OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Toygun Atilla dünkü yazısında, “Fatih Altaylı'nın “Hakimin yanında böyle bir savcı ister misiniz" başlıklı yazısını okuyunca istemsizce ağzımdan şu cümleler döküldü: "Şöyle bir köşe yazarı olamadık. Bir başkasının yazısını al, kaynak belirtme, altına iki üç hezeyanını yaz. Oh mis.” ifadelerini kullandı.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında, kendisi hakkında sert ifadeler kullanan Toygun Atilla’ya cevap verdi. Fatih Altaylı, “Eleştirim ise HSK’ya idi ve sisteme idi. Bu savcı 3 ay süreyle açığa alınmıştı. Oysa soruşturma ve yargılama tamamlanana kadar açığa alınması gerekirdi. Dün bu yazımdan sonra, ender görülür “kabalıkta” bir tepki ile karşılaştım. Odatv’nin başına gelen eski Hürriyet çalışanı bir meslektaşımız, bu haberin kendisine ait olduğunu yazdı ve “Haberimizi alıp kendi hezeyanlarını eklemiş. Bizden bahsetmemiş” diye manasız bir saldırganlık içine girdi. Açıkçası haberin söz konusu internet sitesine ait olduğunu bilmiyordum. Bana bir hukukçu dostum “Bunu duydun mu?” diye aktarmıştı. Beni okuyan herkes bilir ki, habere saygım vardır. Bir yerden aldıysam mutlaka belirtirim. Bilmiyordum.” dedi.
OdaTV’den özür dileyen Fatih Altaylı, “Bilmeden de olsa haberlerini kullandığım ve onları referans göstermediğim için özür dilerim. Sadece onlardan da değil. Aynı haber belli ki aynı gün Sabah gazetesine de ulaşmış. Onlar da bir gün sonra internette fotoğraflar ve bazı ek bilgilerle kullanmışlar haberi. Yani dediği gibi onlara özel de değil haber. Yok onlara özel olduğunda iddialılarsa Sabah gazetesine "hezeyan" diyememiş, niyeyse.” diye yazdı.
OdaTV’ye tepkisini sürdüren Fatih Altaylı yazısına şöyle devam etti:
“Hadi onu da bırakalım bir kenara. 
Benim farkında olmadan kaynak belirtmemiş olmamın karşılığı “Haberimizi kullandı ve altına hezeyanlarını ekledi” diye kaba saba bir cümle eklemek değildir.
Toygun Atilla adlı bu arkadaşın “hezeyan” diye nitelediği şey benim HSK’ya yaptığım eleştiridir.
Bu arkadaş bir nebze nezaket sahibi olsa beni arar veya aratır “Bu haberin kaynağı biziz. Adımızı belirtmenizi rica ediyoruz” derdi. Ben de anında yazıya bunu eklerdim.
Patronu dahil Odatv’deki pek çok muhabirde benim numaram var.
Hadi bunu yapmadınız.
Yapmak zorunda değilsiniz elbet.
Sitenizde “Altaylı haberimizi kaynak belirtmeden kullandı” dersiniz.
Buna da gıkımı çıkarmam, çıkaramam. 
Ama o “hezeyan” lafı ne demek arkadaş.
Bir durumu eleştirmek “hezeyan” mı oluyor.
Bu ne kabalık.
Bu ne zarafetsizlik.
Bu mudur Odatv!
Ülkeyi saran o nadanlığa, o nobranlığa Odatv de mi kendini kaptırdı?
Ama ben yine de özür dilerim.
Kullandığım haberin size ait olduğunu bilmediğim ve bu yüzden de sizin emeğinize saygısızlık yapmış olduğum için.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı