Fatih Altaylı, anketçi Özer Sencar'ı topa tuttu: Algı oluşturuyor!

Fatih Altaylı, HaberTürk'teki bugünkü yazısında Metropoll Araştırma'nın anket yapmadığını başkanı olan Özer Sencar'ın algı oluşturduğunu öne sürdü.

GÜNDEM 19.10.2022, 13:55
9
Fatih Altaylı, anketçi Özer Sencar'ı topa tuttu: Algı oluşturuyor!
HaberTürk yazarı  Fatih Altaylı, bugünkü yazısında Metropoll Araştırma'nın sahibi Özer Sencar'ı sert sözlerle eleştirdi. Altaylı, Metropoll Araştırma'nın anket yapmadığını başkanı olan Özer Sencar'ın algı oluşturmak için 'araştırma şirketi' adını kullandığını savundu. 
Fatih Altaylı'nın "Bir mühendislik şirketi: Metropoll" başlıklı yazısından bir bölüm şöyle:
"Bana sorarsanız ortada Motropoll’un yaptığı bir anket falan yok. Masa başı siyaset mühendisliğini “anketçilik” olarak sunuyor. Kendi fikirlerini “anket sonucu” diye pazarlıyor. Günlük köşe yazılarını “anket süsü” olarak bize iteliyor. Hiç kimse bu kadar detaylı, bu kadar sofistike, bu kadar incelikli sorularla oluşturulmuş anketleri bu kadar sık ve bu kadar düzenli biçimde yapamaz.
Çok açık ki, Özer Sencar tamamen siyasi mühendislik yapıyor, algı oluşturmak için "araştırma şirketi” adını kullanıyor. Bana sorarsanız kendisinden ve şirketinden mümkün olduğunca uzak durmak, yayınladığı “sözde anketleri” asla ciddiye almamak, hatta bunlardan bahsetmemek bile lazım. En ufak bir güvenilirliği yok. Araştırma adı arasına saklanmış son derece profesyonel bir siyaset mühendisi. Muhtemelen aslında matematikçi ya da istatistikçi olmadığı ve ziraatçı olduğu için, ne ekerse ne biçeceğini iyi biliyor. Tarlayı kendi yüksek verimine uygun biçimde sürüyor." 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı