Fatih Altaylı’dan AKP ve MHP’ye zincir market sorusu: Kaça sustunuz?

Fatih Altaylı, fiyat artışlarının tek sorumlusu olarak hedef gösterilen zincir marketlere yönelik söylemlerin bir anda kesildiğine dikkat çekerek, AK Parti ve ortağı MHP'ye seslendi: Kaça sustunuz?

GÜNDEM 27.12.2022, 20:35
7
Fatih Altaylı’dan AKP ve MHP’ye zincir market sorusu: Kaça sustunuz?
Gazeteci Fatih Altaylı bugün Habertürk’teki köşesinde kaleme aldığı yazısında, hayat pahalılığın tek sorumlusu olarak hedef alınan zincir marketlere yönelik özellikle AK Parti iktidarı ve ortağı MHP’nin söylemlerini hatırlatarak, “Bugün artık suçları kanıtlandığı halde sustunuz aniden. Neden! Hangi bedel mukabilinde? Söyleyin de bilelim.” dedi.
“Zincir marketler ne oldu da affa uğradı sorusunun yanıtı hala yok.” diyen Fatih Altaylı, “Düne kadar hayat pahalılığının, enflasyonun, haksız fiyat artışlarının sorumlusu bunlardı. Haklarında demediğinizi bırakmıyordunuz. Cam çerçeve indiriyordunuz. Çoluk çocuk asgari ücrete çalışan kasiyerleri tehdit ediyordunuz. Ne oldu da birden durdunuz? Bir yerden durun emri mi geldi, iktidar yanlısı gazetelere verdikleri ilanlardan pay mı aldınız! Bildiğim kadarı ile o günden bugüne olumlu bir değişim yok. Tam aksine, bu market zincirlerinin birbirleri ile anlaşarak, haberleşerek fiyat oluşturduğu, rekabet kurullarını ihlal ettiği, oligopol bir piyasa oluşturmak için işbirliği yaptığı belgeleriyle ortaya çıktı. Yani suçlulukları kanıtlandı. Çünkü serbest piyasa ekonomisinde fiyat arttırmak suç değildir ama bunu anlaşarak yapmak suçtur. Bugün artık suçları kanıtlandığı halde sustunuz aniden. Neden! Hangi bedel mukabilinde? Söyleyin de bilelim.” diye yazdı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı