Fatih Altaylı’dan Ekşi Sözlük iddiası: Anlaşıp trolleri yazar yaptılar

Gazeteci yazar Fatih Altaylı, 21 Şubat'ta erişime engellenen Ekşi Sözlük yönetiminin AK Parti iktidarı ile anlaşarak iktidarın trollerini yazar yaptığı iddia etti. Ekşi Sözlük'ten ise cevap gecikmedi.

GÜNDEM 26.02.2023, 22:40
2
Fatih Altaylı’dan Ekşi Sözlük iddiası: Anlaşıp trolleri yazar yaptılar
Gazeteci yazar Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında, Ekşi Sözlük platformunun BTK tarafından erişime engellenmesine ilişkin bir değerlendirmede bulundu.
Hakkında yazılanlardan dolayı kendisinin de yıllar önce Ekşi Sözlük’e dava açtığını anımsatan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Ekşi Sözlük iktidarla yaşadığı sorunları aşmak için, birtakım iktidar trolünü yazar yapmayı kabul etmişti. İnşallah bu sefer doğru düzgün yazarlarını kovarak uzlaşma yolunu seçmez.” dedi.
Fatih Altaylı’nın “Ekşi sözlük medya organı mı değil mi!” başlıklı yazısının tamamı şöyle:

Ekşi Sözlük 21 Şubat akşamı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişime engellenmişti.
Bugün gazeteci Fatih Altaylı’nın Ekşi Sözlük iddiasının ardından Ekşi Sözlük CEO’su Başak Purut’ta cevap geldi.
Twitter paylaşımda bulunan Başak Purut, şunları kaydetti:

“Ekşi Sözlük’ün kapatılması üzerine tartışmalar sürüyor.
İktidara yakın isimler ve iktidar trolleri kapatmayı doğru ve yerinde buluyor, muhalifler ise kapatmanın hatalı olduğunu düşünüyor.
Ben ise durumu şaşkınlıkla izliyorum.
Hemen şunu söyleyerek başlayayım.
Herhangi bir yayın kuruluşunun, idare baskısı ile, yargı aracılığı ile de olsa kapatılması, yayınının engellenmesi demokratik bir ülkede olabilecek ve kabul edilebilecek bir şey değildir.
Türkiye’de bile yayıncılık özgürlüğü Anayasa ile korunur.
Konu yayıncılığın engellenmesine kadar geldi ise Anayasa askıya alınmış demektir.
Bundan yıllar önce Ekşi Sözlük’e dava açmıştım.
Kapatılmasını falan istemiyordum elbette. Hakkımda eleştiri boyutlarını çok ama çok aşan, bana, aileme, sevdiklerime hakaret, küfür ve iftiralar atan yüzlerce “entry” vardı. Ben de bu iftira ve hakaretlerin Ekşi Sözlük’ten kaldırılmasını ve bunları yazanların ya iddialarını ispatlamalarını ya da yargı önünde hesap vermelerini istiyordum.
Ekşi Sözlük ise bunların kendi fikirleri değil, yazarlarının fikri olduğunu, Ekşi Sözlük’ün ise sadece bir platform olduğunu iddia ediyordu. Tamamı rumuz kullanarak gölgelerden iftira ve hakaret yağdıranların kimliklerini ise açıklamıyordu.
Sonunda bu entry’lerin bir bölümünü silmeyi kabul ettiler.
Buradaki sorun şu.
Bir kısım yeni medya, yani twitter, facebook gibi platformlar, medya organı olduklarını kabul etmiyorlar. Bu sayede medya organlarının yüklendikleri yasal sorumluklardan kaçıyorlar. Böyle olunca da kişilere ya da kurumlara yönelik her türlü hakaret, iftira, karalama, küfür, dezenformasyon buralardan yapılıyor ve bunları engelleyecek, yasal süzgeçten geçirecek bir mekanizma da kurmuyorlar.
Yani medyanın üstlendiği yasal sorumlukların hiçbirini üstlenmiyorlar.
Ama medyaya tanınan Anayasal haklardan aynen faydalanmak istiyorlar.
Ben burada yazdığım her satırdan sorumlu olurken, benim kadar bana burada yazı yazma imkanını sağlayan kurum da bu sorumluğu paylaşırken, Ekşi Sözlük gibi platformlar “İsteyen istediğini yazar, biz karışmayız” diyebiliyorlar.
Bu yüzden de Ekşi Sözlük ve benzerleri medya kuruluşu olduklarını kabul ederlerse bence ortada sorun kalmaz.
Ama bugünkü durumda Odatv’ye uygulanan erişim engeli, Ekşi Sözlük’e yapılandan daha gayrı anayasaldır.
Ama yine de hepsinin engeli acilen kaldırılmalıdır.
Ekşi Sözlük iktidarla yaşadığı sorunları aşmak için, birtakım iktidar trolünü yazar yapmayı kabul etmişti.
İnşallah bu sefer doğru düzgün yazarlarını kovarak uzlaşma yolunu seçmez.”
“Sevgili @fatihaltayli, ekşi sözlük ile ilgili yazdığınız yazıda çokça yanlış bilgi var ancak en önemlisi "ekşi sözlük iktidarla yaşadığı sorunları aşmak için, birtakım iktidar trolünü yazar yapmayı kabul etmişti." kısmı, çünkü tamamen gerçek dışı.
Bir kaç ayrı kaynaktan doğrulatmadan bir şey yazmaycağınızı varsayarak soruyorum: Acaba kaynaklarınız kimle görüşmüşüz, nasıl bir anlaşma yapmışız, madem anlaşmışız neden engellenmişiz gibi temel konularda sizi bilgilendirdiler mi, öyleyse paylaşın lütfen, ben de bilmek isterim.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı