Fatih Altaylı'dan Hazine'ye: Müteahhit olunca vereceğine şahin oluyor

Fatih Altaylı, yolcu ve geçiş garanti sayılarına dikkat çekerek sorular yöneltti. Fatih Altaylı, “Normalde Hazine alacağına şahindir. Söz konusu bazı müteahhitler olunca vereceğine şahin oluyor" dedi.

GÜNDEM 22.07.2022, 12:50
10
Fatih Altaylı'dan Hazine'ye: Müteahhit olunca vereceğine şahin oluyor
Gazeteci yazar Fatih Altaylı, Kamu Özel İşbirliği ile yapılan köprü ve otoyollardan kaç aracın geçtiğine, garanti sayıların ne kadarına ulaşıldığına ilişkin sorgulamalarda bulundu. Bu sayılara ilişkin bilgi verilmediğini belirten Fatih Altaylı, “Tabii ki, bu hayra alamet değil. Tek açıklanan sayı, “Bu köprü sayesinde şu kadar lira tasarruf sağlandı” cümlesindeki 140 milyon.” dedi.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “İstanbul Atatürk Havalimanı’nı işleten grubun, her yıl devlete ödemesi gereken 1 milyar avroluk kira bedeli niye sürekli erteleniyor?” diye sordu. Altaylı, “4 yıldır, her yıl ödenmesi gereken 1 milyar avroluk toplam 4 hadi ilk yılı saymayalım en az 3 milyar avroluk kira niye sözleşme sonuna yani 2040 yılına ertelendi? Madem havalimanı bu kadar dolup taşıyor ve garanti sayılarının üzerinde, hiç değilse bu yıl, 2022 yılı kira bedeli tam olarak yani 1 milyar avro olarak zamanında ödenecek mi! Açıkçası, ödeme gününü merakla bekliyorum. Tabii diğer tüm havalimanlarında da garanti sayılarının ne kadarına ulaşıldığını görmeyi de…” ifadelerini kullandı.
Fatih Altaylı, “Normalde Hazine alacağına şahindir. Söz konusu bazı müteahhitler olunca vereceğine şahin oluyor. Alacağını almıyor ama vereceğini fazlası ile veriyor. Bakalım bu yıl da öyle mi olacak!” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı