Fatih Altaylı’dan ‘Şimşek’ yorumu: Erdoğan’ın otoritesinde gedik açtı

Gazeteci Fatih Altaylı, Erdoğan'ın Mehmet Şimşek görüşmesinden 'olumsuz' cevap çıkmasını değerlendirdi. Fatih Altaylı, “Mutlak otoritede” ciddi bir gedik açtı.” dedi.

GÜNDEM 23.03.2023, 13:10
1
Fatih Altaylı’dan ‘Şimşek’ yorumu: Erdoğan’ın otoritesinde gedik açtı
Gazeteci yazar Fatih Altaylı, Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arasında ‘olumsuz’ sonuçlanan görüşmenin arka planını yazdı. Birkaç hafta önce kulislerdeki Mehmet Şimşek söylentlerini yazdığını hatırlatan Fatih Altaylı, Şimşek’in Erdoğan’ın teklifini kabul etmemesine ilişkin, “İktidarın kendi kalesine gol atmasına neden olmakla kalmadı, “mutlak otoritede” ciddi bir gedik açtı.” yorumunda bulundu.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın Erdoğan-Mehmet Şimşek görüşmesine dair yazısı şöyle;
“Birkaç hafta önce, iktidar partisi ile eski Bakan Mehmet Şimşek arasındaki gelişmeleri aktardım bu köşede.
AK Parti’nin daha doğrusu Beştepe’nin “Ekonomide yeniden rasyonel döneme geçiyoruz” mesajı vermek için ekonominin başına Mehmet Şimşek’i getirmek istediğini duyurdum.
Şöyle dedim, “Bunun için gündemde olan isim yine Mehmet Şimşek. 4 yıldır Londra’yı mesken tutan ve asli işi olan bankacılığa dönen Şimşek’e giderek daha fazla baskı kuruldu. İktidar içinden gelen bilgilere göre Şimşek sonunda ikna edildi. Şimşek’in seçimlerden önce yapılacak bir kabine değişikliği ile ekonomiden sorumlu bakanlık koltuğuna oturtulması ve bu yolla ekonomide artık saçmalamayacağız mesajı verilmesi planlanıyor. Şimşek ise hala ben sizin yanınızda durayım ama bakanlık işini seçimden sonraya bıraksak havasında. AK Parti seçim için bu kozu kullanmayı planlıyor ama bu koz maça as mı, sinek ikili mi onu da görmüş olacağız” diye yazdım.
Ve benim bu yazıdan 1 hafta kadar sonra Erdoğan ile Şimşek’in buluşacağı söylendi ve Mehmet Şimşek Saray’a geldi.
Buluşma öncesi bana bu haberi veren AK Partiliden mesaj geldi, “Şimşek kabul etmez diyordun. Bak ben haklı çıktım” diye.
Ben de ona “Yemeden şükretme” mesajı yolladım.
“Buradan dönüş olmaz” dedi.
Bilmediği siyasette her yerden dönüş olabileceğiydi.
Şimşek kendisine birkaç yıl önce yapılan teklifi “Artık çoluk çocuğum var. Onların geleceğini düşünmem lazım. Para kazanmam lazım” diyerek geri çevirmişti, bunu biliyordum.
Bu kez de bir şekilde geri çevireceğini bekliyordum.
Nitekim çevirdi.
Bu kez “sağlık sorunlarını” gerekçe gösterdiğini ve sağlık durumunun Bakanlık görevini kabul etmesinin önünde engel olduğunu söyledi.
Tabii bu durum bu görüşmeyi ayarlayanları ve “İş bitti. Şimşek yeniden Bakanlık koltuğunda” diye kesin konuşanları da açığa düşürdü.
İktidarın kendi kalesine gol atmasına neden olmakla kalmadı, “mutlak otoritede” ciddi bir gedik açtı.
Ben şimdi “Mehmet Şimşek tamamdır efendim. Sizin bir görüşmenize bakıyor” diyenlerin, maça- as-koz diye verdikleri kağıt sinek ikili çıkanların durumunu merak ediyorum.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı