Fatih Çekirge: Servis araçları kontrolden çıktı!

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, bugünkü yazısında özel servis araçlarının ivedi şekilde denetlenmesi gerektiğini gündeme taşıdı.

GÜNDEM 14.01.2023, 10:05
Fatih Çekirge: Servis araçları kontrolden çıktı!
Hürriyet yazarı Fatih Çekirge, son günlerde gelen servis kazalarını örnek göstererek, "kontrolden çıktıklarını" söyledi. 
Çekirge, "Ölüm servisi" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Köklü firmaları ayırırsak... Özellikle her yıl okullar açıldığında servis kazaları artıyor. Biraz araştırdım. Onlarca soru çıkıyor ortaya...
Servis araç şoförleri neye göre seçiliyor? Yaş ortalamaları nedir? Servis şoförlerinin maaşları nedir? Eğitimleri nedir?  Servis ücretleri düşük olduğu için bakımsız araçlar mı kullanılıyor? Servisi zamanında yapmak için aşırı hız mı yapılıyor? Servis kaza yaptığında sorumluluk okula ya da işverene mi ait oluyor?  Aynı servis aracıyla birden fazla servis yapılıyor mu?
Sabah saatlerinde işe gidenler çok iyi biliyor. Özellikle servis araçları yollarda diledikleri gibi gidiyorlar. Şerit, sinyal yok... Bir yarış halindeler. Aniden önünüze geçen bir servis aracı... Sinyalsiz şeridinize dalan bir servis aracı... Manzara bu...
Eleştirmesi kolay da peki çözüm ne? Bu konuda nasıl bir düzenleme yapılmalıdır? Acaba Trafik Daire Başkanlığı bu konuda özel bir çalışma mı yapsa? Özellikle mesai saatlerinde servis minibüslerine özel denetimler artırılsa... Şoförler, araçlar kontrol edilse... Biraz olsun kazalar azalır mı?" 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı