Fatih Portakal Taksim saldırısı sonrası o engele ateş püskürdü

Fatih Portakal dün Taksim İstiklal Caddesi saldırısı sonrası sosyal medyaya yönelik bant daraltma uygulamasına tepki gösterdi. Fatih Portakal, “Resmi açıklama ne ise doğru odur” denmek istiyor." dedi.

GÜNDEM 14.11.2022, 14:30
4
Fatih Portakal Taksim saldırısı sonrası o engele ateş püskürdü
Gazeteci Fatih Portakal dün İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırı sonrası BTK tarafından sosyal medya platformlarına karşı bant daraltma uygulaması yapılmasını eleştirdi.

Dün Taksim İstiklal Caddesi’ne konulan TNT patlayıcı büyük bir gürültüyle patladı. Patlamada, 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi ise yaralandı. Bu gelişme sonrası RTÜK yayın yasağı getirirken BTK ise sosyal medya platformlarına bant daraltma (erişim yavaşlatma) uyguladı. Böylece saatlerce sosyal mecralarında paylaşımlar yapılamadı.
Bu duruma gazeteci Fatih Portakal’dan da tepki geldi.
Fatih Portakal sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ülkede terör saldırısı oluyor. İnsanlar katlediliyor. Resmi açıklama dışında hiçbir şey söylenemiyor, konuşulamıyor. Özetle “resmi açıklama ne ise doğru odur” denmek istiyor.” ifadelerini kullandı.
Fatih Portakal’ın söz konusu değerlendirmesine bazı takipçileri destek verirken bazıları ise tepki gösterdi.

Öte yandan Fatih Portakal konuya ilişkin Twitter hesabından bir anket açtı. Portakal, ankette “Sosyal medyaya uygulanan yasağı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yöneltti.
Son ankette, “Bir Türkiye klasiği”, “Doğru karar”, “Özgürlüğün kısıtlanması”, “Fikrim yok” şıkları yer aldı.
Şu ana kadar ankete 20 bine yakın kişi katılırken son anket sonucu 21 saat sonra belli olmuş olacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı