Son Dakika

Fatih Portakal’dan Erdoğan’a İYİ Parti tepkisi: Arkadaş duruşun var mı

Gazeteci Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti’ye yaptığı “altılı masayı terk et” çağrısını değerlendirdi. Erdoğan AKP'sine Fatih Portakal, “Arkadaş sizin bir duruşunuz var mı?” dedi.

GÜNDEM 18.11.2022, 11:20
4
Fatih Portakal’dan Erdoğan’a İYİ Parti tepkisi: Arkadaş duruşun var mı
Gazeteci Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti’ye yönelik “altılı masayı terk et” çağrısını değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti çağrısına sosyal medya hesabından tepki gösteren Fatih Portakal, “Şimdi de İYİ Parti’ye zeytin dalı. Arkadaş sizin bir duruşunuz var mı?” diye sordu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 zirvesi için gittiği Endonezya dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını cevaplamış, CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'yle altılı masada birlikte çalışan İYİ Parti için şunları söylemişti:
Erdoğan’ın çağrısına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Erdoğan'ın yaptığı zikzaklara alıştık. Yani masada oturan kendileri, açılımları yapanlar kendileri, teröriste 'terörist' diyemeyenlerle aynı yerde bulunan kendileri. Ama iş zora düşüldüğü zaman da yerli ve milli ilan edilen biziz.” sözleriyle karşılık vermişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti’ye yönelik ‘masadan kalk’ çağrısına bu sözlerine gazeteci Fatih Portakal’dan da tepki geldi. Portakal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Erdoğan AKP’si, Milliyetçi Hareket Partisi ile kazanamayacağını net biliyor. Çünkü ortağı bitmiş durumda. O yüzden destek arayışında: Saadet’e gitti olmadı, hatta bölemedi. Yeniden Refah kapıyı kapattı. HDP güzellemesi hala var. Şimdi de İyi Parti’ye zeytin dalı. Arkadaş sizin bir duruşunuz var mı?” ifadelerini kullandı.
“İYİ Parti'nin bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı