Fatih Portakal’dan Habertürk bombası! Boşaltılıyor birkaç güne duyarız

Seçimler sonrası Habertürk TV’de dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Kürşad Oğuz ile yolların ayrılması sonrası Fatih Portakal’dan yeni duyum ve iddialar geldi. Peki, Habertürk TV’de ne oluyor?

GÜNDEM 08.06.2023, 18:05
1
Fatih Portakal’dan Habertürk bombası! Boşaltılıyor birkaç güne duyarız
Gazeteci Fatih Portakal Habertürk TV’de yaşanan Kürşad Oğuz ayrılığı sonrası dikkat çeken bir yorumda bulundu. 
Gazeteci Kürşad Oğuz 15 yıldır çalıştığı Habertürk TV ile yollar ayrıldı. Son olarak Habertürk TV Programları Koordinatörü ve siyasi tartışma programlarında moderatör olarak görev yapan Kürşad Oğuz bugünkü veda mesajında, “Ayrıldım değil, kibarca ayrı düşürüldüm demekten utanacak biri değilim.” demişti. 
Birkaç kez satılacağı iddia edilen Habertürk’ten tarafından yalanlanan Ciner Medya’da dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. 

Ciner 28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçiminden bu yana sonra Habertürk’ün internet sitesinin yazarlarının yazıları halen yayınlanmaması dikkat çekiyor. Geçtiğimiz haftalarda ortaya atılan yeni iddiada, Ciner Yayın Holding’e bağlı yayın organlarının satışı için Cengiz Holding ile Tosyalı Holding’in masaya oturulduğu söylemişti. Tosyalı Holding söz konusu iddiayı yalanlarken Habertürk TV yönetimini iddialar için ‘asılsız’ açıklaması yapmıştı fakat Cengiz Holding’den herhangi bir açıklama gelmemesi dikkat çekmişti. 
Seçimler sonrası medya düzeninin değişeceği yönündeki iddialar hızla artarken Habertürk’te yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.  Medya kulislerinde, Habertürk’te siyasi tartışmaları programlarının tamamıyla kaldırılıp NTV gibi tamamen haber kanalına dönüştürüleceği konuşuluyor. 
Bunun ilk adımı olarak da 16 Mayıs 2023 tarihinde Fatih Altaylı’nın Habertürk’ten ayrılması gösteriliyor. 

Habertürk TV’de Kürşad Oğuz depremi! Yollar ayrıldı, program sona erdi

Dün itibariyle de, bir süre Genel Yayın Yönetmenliği yapan son olarak da Habertürk TV Programları Koordinatörü Kürşad Oğuz’un ayrılık kararı ortaya çıkmıştı. Kürşad Oğuz ile Habertürk’ün tam olarak neden ayrıldığı henüz bilinmezken Oğuz, bugün Twitter hesabından yaptığı sitemkâr paylaşımda, ‘ayrıldım değil ayrı düşürüldüm’ diyerek işten çıkarıldığı imasında bulundu. 
Kürşad Oğuz’un ayrılığı sonrası gazeteci, Sözcü TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal da bugünkü Youtube kanalı yayınında Habertürk’teki değişime dikkat çekti. 

Gazeteci Portakal haftalardır yazısı çıkmayan Habertürk köşe yazarlarına ilişkin, “Habertürk, yazarlarını artık siyasi yazmayın diye uyardı. Yazacak yazarlar arasında, bildiğim kadarıyla Kemal Öztürk, Nagehan Alçı, Oray Eğin buna bir iki kişi daha eklenebilir ama ne yazacakları şuan belli değil. Siyaset yazmayacakları belli…” dedi. 

Fatih Portakal, Twitter hesabından ise, “Habertürk içini boşaltıyor. Görünen o ki satılacak. Birkaç güne satış işini duyarız diye düşunüyorum. Alacak olan, insan çıkarmak istemez. Yönetim istenileni yapıyor, gazetecilerle yolları ayırıyor. Yeni düzen böyle işleyecek.” ifadelerini paylaştı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı