Fatih Portakal'ın sandık başındaki hareketi olay oldu! Hakkında işlem

Gazeteci Fatih Portakal'ın oy kullandığı sırada sandık başında yaptığı hareket olay oldu. AK Parti adına avukat Arif Yeğen suç İzmir Seferihisar'da Fatih Portakal duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 28.05.2023, 18:20
5
Fatih Portakal'ın sandık başındaki hareketi olay oldu! Hakkında işlem
Gazeteci Fatih Portakal ikinci tur oyunu kullandı. Fatih Portakal, oy kullandığı zarfı sandığa atarken "zafer işareti" yapıp fotoğraf çektirdi. Sunucu Fatih Portakal ve Yeşil Sol Parti sandık kurulu üyesi Y.D. hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
AK Parti adına suç duyurusunda bulunan avukat Arif Yeğen, Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, Fatih Portakal'ın, Müşerref Hepkon İlkokulu 1032 numaralı sandıkta oy kullandıktan sonra zarfı sandığa atarken seçim propagandası niteliğinde "zafer işareti" ile fotoğraf çektirmesinin, Yeşil Sol Parti sandık kurulu üyesi Y.D'nin de aynı işareti yapıp poz vermesinin seçim kanununa aykırı olduğunu belirtti.
Dilekçede, bahse konu işaretin Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 135 sayılı genelgesine aykırı olduğunu savunan Yeğen, sunucu Portakal ve sandık kurulu üyesi Y.D. hakkında kamu davası açılması talebinde bulundu. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına da dilekçe veren Yeğen, Yeşil Sol Parti sandık kurulu üyesi Y.D'nin seçimdeki görevinden azledilmesini talep etti.

Sosyal medya hesabından duruma tepki gösteren Portakal, “Yok artık! Sandık başında evrensel anlamda zaferi ve barışı simgeleyen bu işareti benim gibi yapan görevli kadın hakkında tutanak tutuyorlarmış. Sözün bittiği yer” ifadelerini kullandı.

Yok artık! Sandik başinda evrensel anlamda zaferi ve barışı simgeleyen bu işareti benim gibi yapan görevli kadın hakkında tutanak tutuyorlarmış. Sözün bittiği yer.. V işareti hakkında bilgi:2. Dünya savası sırasında ortaya çıkmış bir işaret. İngilizce Victory’nin “V” si.… pic.twitter.com/FBPSuEoHMZ
— fatih portakal (@fatihportakal) May 28, 2023


Yok artık! Sandik başinda evrensel anlamda zaferi ve barışı simgeleyen bu işareti benim gibi yapan görevli kadın hakkında tutanak tutuyorlarmış. Sözün bittiği yer.. V işareti hakkında bilgi:2. Dünya savası sırasında ortaya çıkmış bir işaret. İngilizce Victory’nin “V” si.… pic.twitter.com/FBPSuEoHMZ — fatih portakal (@fatihportakal) May 28, 2023

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı