Fed'den piyasaları sallayacak dolar hamlesi: Bunu yapanlar kaybedecek

Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Fed temsilcisi doların pozisyonunu güçlendirmek için faiz artımına gideceklerini belirtti.

EKONOMİ 04.08.2021, 19:00
24
Fed'den piyasaları sallayacak dolar hamlesi: Bunu yapanlar kaybedecek
Fed'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Peterson Enstitüsü’nnde konuşan Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida'nın gündeminde faiz artışı vardı. 

Fed yetkilisi 2022 yıl sonuna doğru federal fonlama faizini yülsetmek için şartların oluşacağına dikkat çekti.
En son toplantıda kısa vadeli faizlerin maksimum en yüksek ulaşılana ve enflasyonun yüzde 2’ye çıkmasına kadar faiz aralığının sıfır bandından tutulacağı açıklanmıştı.
Şimdi Clarida'nın bu açıklaması kafaları karıştırdı. Haziran ayındaki ekonomik projeksiyonlarda kısa süre içerisinde faiz artışı öngörmüştü. Hatta bir çok analist net konuşarak 2023 sonuna kadar iki faiz artışı öngörmüştü.
Bilindiği üzere ABD'de ekonomi pandemi sebebiyle zor günler yaşıyor. Dolar kuru diğer paralar karşısında değer kaybederken diğer taraftan da ABD'de işsizlik ve enflasyon artıyor. Fed piyasanın daha da durgunlaşmaması için faiz artımına gidemiyor. 

Ünlü finans uzmanı John Vail, dolar yatırımcıları için iki kötü senaryo çiziyor. Şöyle ki 2023 öncesi için faiz artışı ile şimdiden dolara yatırım yapanlar 2 yıl daha bekleyecek. Öte yandan 2023'te şartlar düzelse dahi faiz artışı beklentileri yakalamazsa dolar altın ve diğer yatırım araçları ile enflasyon karşısında yeterince güçlenemeyecek. Bu iki durum da yatırımıcıya kaybettirebilir

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı