Fehmi Koru, AK Parti'deki çöküşü yazdı: ‘Erken seçim kaçınılmaz’

Gazeteci Fehmi Koru bugünkü yazısında AK Parti'deki çöküşü ve 'erken seçim' tartışmalarını ele alarak dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

GÜNDEM 14.07.2021, 20:30
14
Fehmi Koru, AK Parti'deki çöküşü yazdı: ‘Erken seçim kaçınılmaz’
Gazeteci Fehmi Koru, kendisine sitesinde yayınladığı bugünkü yazısında  AK Parti'deki çöküşü ve ' erken seçim' tartışmalarını yazdı. "Erken seçim kaçınılmaz" düşüncesini yine dile getiren Gazeteci Fehmi Koru, "Kamuoyu yoklamaları AK Parti’nin ve iktidara destek veren partilerin oy tabanlarından çözülüş yaşandığına işaret ediyor. ‘‘Bu Pazar seçim olsa’’ diye başlayan soruya gelen cevaplar, ilk seçimde iktidar değişikliğinin kaçınılmazlığını, yeni cumhurbaşkanını da karşı ittifakın çıkaracağını gösteriyor. İktidarın ciddi bir medya desteği var ama orada da destekte gevşemeler fark ediliyor. Eskisi kadar güçlü savunmalar azaldı, en sağlam destekçiler farklı konularla top çeviriyorlar… " yazarak AK Parti'deki çöküşü dile getirdi.
Öte yandan 'erken seçim tartışmalarını ele alan Gazeteci Fehmi Koru, "Cumhurbaşkanları ancak iki dönem için seçilebiliyor anayasaya göre. Tayyip Erdoğan iki kez seçildiği için yeniden aday olamaz. Anayasaya göre bunu aşmanın tek yolu, TBMM’nin seçim tarihini erkene almasıdır.
Seçim tarihini erkene almadan Tayyip Erdoğan’ı yeniden aday gösterebilme formulü arayışı var, ama galiba o formül henüz bulunamadı. Tayyip Erdoğan’ın aday olamayacağı bir seçimde Cumhur İttifakı zorlanır. Yalnız cumhurbaşkanı seçiminde değil, milletvekili seçiminde de…
Ben ‘Erken seçim kaçınılmaz’ görüşümü koruyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı