Fehmi Koru: AKP yerel seçim stratejisini belirledi!

Fehmi Koru bugün kaleme aldığı yazısında mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın stratejisine yönelik önemli detayalara dikkat çekti.

GÜNDEM 09.06.2023, 07:35
1
Fehmi Koru: AKP yerel seçim stratejisini belirledi!
Gazeteci ve yazar Fehmi Koru bugün kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinerek neden Kemal Kılıçdaroğlu'nun zafer kazanamadığına değindi. Koru ayrıca söz konusu yazısında önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlere de değinerek, AKP'nin buna yönelik ince bir plan dizayn ettiğini ve bunun fark edilmemesi durumunda yerel seçimlerde de başarısız olunacağını ifade etti.
Koru, söz konusu yazısının bir kısmında şu ifadelere yer verdi:

Birbirine düştükleri takdirde dokuz ay sonra başlarına ne geleceğini şimdiden tahmin etmek zor değil.
Nasıl olsa yenildiklerinde sarılacakları hazır mazereteleri bulunuyor:
‘Üst akıl’ gibi…
“Otokratik rejimlerde muhalefet seçim kazanamaz” gibi…
Karşı taraf da, onlara bakıp günü geldiğinde, “Atı alan Üsküdar’ı geçti” demesin de ne desin?
Ben de dokuz ay sonraki seçimin akşamı söyleyeceğimi şimdiden söylemiş olayım: “Onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevitine…”

Sorun kişilerde mi CHP’de, yoksa sorunun çok daha derin sebepleri mi var? 
Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turunda %44.88, ikinci turunda %47.82 oranında oy aldı.
Peki CHP ilk turun yapıldığı 14 Mayıs tarihinde, milletvekili genel seçiminde, ittifak ettiği beş-altı partiyle birlikte ne kadar oy aldı?
Yüzde 25.35, değil mi?
Bu rakamlardan nasıl bir sonuca varılabilir?
Gelecek yıl mart ayında yerel seçim yapılacak. Yaklaşık dokuz ay sonra. 
Ülkeyi 21 yıl boyunca yöneten iktidar partisi, geride bıraktığımız cumhurbaşkanlığı ve genel seçime aylar öncesinden hazırlandı ve sonuçta iktidarını devam ettirebildiği gibi adayını cumhurbaşkanı seçtirmeyi de başardı.
İnceden inceye hesap edip hazırlandığı iki seçimden de başarıyla çıktı iktidar.
Şimdi de, gözünü, bir önceki yerel seçimde kaybettiği başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bir düzine büyükşehir belediyesini geri kazanmaya dikti.
Kurulan hükümet ve seçim sonrasında benimsenen söylem, büyükşehir belediyelerini kaybettiren, son genel ve cumhurbaşkanlığı seçiminde de oylarını büyük çapta kendilerinden esirgeyen sahil şeridindeki illeri kazanmaya yönelik.
Galiba bunun bile farkında değil CHP ve destekçileri…  Birbirine düştükleri takdirde dokuz ay sonra başlarına ne geleceğini şimdiden tahmin etmek zor değil. pushfn('ads'); Nasıl olsa yenildiklerinde sarılacakları hazır mazereteleri bulunuyor: ‘Üst akıl’ gibi… “Otokratik rejimlerde muhalefet seçim kazanamaz” gibi… Karşı taraf da, onlara bakıp günü geldiğinde, “Atı alan Üsküdar’ı geçti” demesin de ne desin? Ben de dokuz ay sonraki seçimin akşamı söyleyeceğimi şimdiden söylemiş olayım: “Onlar ermiş muradına, biz çıkalım kerevitine…”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı