Fehmi Koru'dan Erdoğan'a: Hayaller ileri, ancak gerçekler çok geri!

Gazeteci Fehmi Koru Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın "Türkiye Yüzyılı" programını eleştirdi. Koru, hayaller ile gerçeklerin bir birinden farklı olduğunu söyledi.

GÜNDEM 01.11.2022, 11:10 01.11.2022, 11:22
1
Fehmi Koru'dan Erdoğan'a: Hayaller ileri, ancak gerçekler çok geri!

Gazeteci Fehmi Koru bugün kaleme aldığı yazından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın  Türkiye Yüzyılı’ programında yaptığı konuşmayı eleştirdi.
Anlatılanlar ile yapılanların farklılık gözettiğini ve söylenen vaatlerin gerçekler ile çok farklı olduğunu dile getiren Koru yazısında "‘Epistemolojik kopuş’ sonucu izlenmeye başlanan ve ‘nöro-iktisat’ adı da verilen ‘heterodoks’ politikalar ile geldiğimiz nokta bu." dedi.
İşte Fehmi Koruun hayaller ile gerçekleri bir birinden ayıran o yazısı: 

‘Türkiye Yüzyılı’ kapsamı içerisinde dile getirilen vaatler bile 2011’de ilan edilmiş ‘2023 vizyonu’ programında yer alanların çok gerisinde.
Hayaller ileri olabilir, ancak gerçekler çok geri.
Farkındalık ne durumda?
Önceleri “Gerçekler söylenmesi gerekenlerden gizleniyor” görüşü ekonomiyi izleyenlere hakimdi. Ancak bayram günü tanıtımı yapılan ‘yerli ve milli otomobil’ töreni sırasında, en çok merak edilen “ TOGG’un fiyatı ne olacak?” sorusuna verilen, ‘şubat ayında ön sipariş alınmaya başlanacak otomobilin fiyatının şimdiden açıklanmasının yanlış olacağı’ cevabı, durumun farkında olunduğunu düşündürüyor.
Ön siparişlerin alınmaya başlanacağı tarih şunun şurasında üç ay sonra…
Demek ki, o gün geldiğinde nasıl bir durumla karşı karşıya kalınacağı bugünden öngörülemiyor ki, fiyat belirlenemiyor…
Enflasyonun düşmesi bekleniyor ama düşmeyebilir de…
Kurun -dolar ve diğer yabancı paraların TL karşısındaki değerlerinin- fazla yükselmemesi için her türlü tedbire başvuruluyor; ancak yine de sonuçtan emin olunamıyor…
Merkez Bankası ve Hazine’ye beklentilerin ötesinde nereden geldiği tam bilinmeyen yabancı para girdiği anlaşılıyor, ancak bunun sürekli olup olmayacağı, döviz rezervlerinin yeniden artıya geçip geçmeyeceği tam bilinmiyormuş gibi bir his hakim.
“Zamanı gelsin, fiyatı öyle açıklarız” demenin anlamı başka ne olabilir?
‘Epistemolojik kopuş’ sonucu izlenmeye başlanan ve ‘nöro-iktisat’ adı da verilen ‘heterodoks’ politikalar ile geldiğimiz nokta bu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı