Fehmi Koru: TOGG’a dönük endişelerim var...

Gazeteci yazar Fehmi Koru bugün kaleme aldığı yazısında geçmiş dönemler örnek vererek TOGG’a dönük endişelerinin ne olduğunu dile getirdi. İşte Fehmi Koru'nun o yazısı

GÜNDEM 18.03.2023, 08:05
3
Fehmi Koru: TOGG’a dönük endişelerim var...
Gazeteci yazar Fehmi Koru kaleme aldığı yazısında TOGG'un tam anlamıyla her şeyinin hazır olup olmadığını, büyük paralar ödeyerek alınacak TOGG'a sahip olacak kişilerin sonrasında mağdur olup olmayacağı sorusunu sordu.
Koru yazısında Hürriyet'in 'Teslimat başlıyor' yazısına rağmen kaygılı olduğunu belirterek, 1960 yılında üretilen Türkiye'nin ilk yüzde yüz milli arabası olan ‘Devrim’ adlı otomobilin üretimi için gittiği toplantıda yaşadığı bir anıyı şu ifadeler ile anlattı: 

Koru TOGG ile ilgili çekindiği noktaları ise şu şekilde sıraladı:

Toplantıya davet edilen konunun uzmanı genç bir mühendis, otomobil üretimi konusuna, Türkiye’nin sanayileşmesi için neler yapılması gerektiğini anlattıktan sonra girmişti. Ona göre, her şeyden önce araştırma-geliştirme çalışmaları teşvik edilecek, yerli üretilecek ürünlerin ithalatı kısıtlanacak, ithalattan sanayi için fon ayrılacak, üniversite-iş dünyası işbirliği sağlanacaktı.
Yerli otomobil üretimi için gidilecek yolu şöyle özetlemişti genç mühendis: “Memleketimizde önce demir-çelik sanayii kurulmalı, sonra makine tezgahları, en sonunda da otomobil üretimi yapacak fabrikalar…”
Milli Birlik Komitesi üyesi iki askerin de katıldığı toplantı genç mühendise teşekkürlerle sona ermişti.
Necmettin Erbakan’dı o mühendisin adı. Sunumunda bu işin başka ülkelerde nasıl başlayıp başarıldığına dair zengin örnekler de vermişti Erbakan.
1960 yılında.
Oy kullanacak seçmenleri etkilesin diye bir an önce satışa sunulmak istenen TOGG elektrikli bir araç. Satın alanlar aldıkları TOGG’u sürebilmek için elektrik şarj cihazları kullanmak zorundalar. Elektrik yüklü olmayan araç, tıpkı 60 küsur yıl öncenin ‘Devrim’ arabası gibi, yolda kalır.
Her yerde TOGG şarj cihazı var mı?
Alanlar aldıkları aracı sürebilmek için istasyonlara şarj cihazlarının yaygın biçimde kurulmasını mı bekleyecekler?
Gazetelerin “Milyon verip aldılar, ama garajdan çıkaramıyorlar” manşetlerini görür gibiyim.
Endişem bu, umarım TOGG da tarihe Devrim gibi geçmez.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı