Fehmi Koru yazdı: AKP’nin geleceğini tehdit eden sendrom...

Gazeteci Fehmi Koru, 20 yıla yakın iktidar olan AKP'nin büyük bir rahatsızlık yaşadığını kaleme aldı.

GÜNDEM 22.09.2021, 08:50
3
Fehmi Koru yazdı: AKP’nin geleceğini tehdit eden sendrom...
Gazeteci Fehmi Koru, AKP'nin 20 yıla yakın iktidarda kalmasını sendromlaşmaya neden olduğunu yazdı.
AKP'nin büyük sorunlarla karşı karşı olduğunu belirten Koru, "Uzun süreli iktidarda bulunma sendromu’ AK Parti’nin geleceğini tehdit ediyor" dedi.
İşte Fehmi Koru'nun AKP'nin siyasal rahatsızlık yaşadığına dair yazısı şu şekilde:
"Uzun süreli iktidarda bulunma sendromu’ AK Parti’nin geleceğini tehdit ediyor.
Birikmiş sorunlar için geçmişi kötüleme imkanından mahrum artık AK Parti. Son 20 yılın sorumluluğu ona ait ve bu yüzden geçmişle bugün arasında kurulmaya çalışılan mukayeselerde kaybeden hep AK Parti oluyor.
Muhalefet iktidarın Aşil topuğunu keşfetti, hep orayı hedefliyor.
Öğrenciler kiraların gemi azıya aldığı günümüzde kalacak yer bulmakta zorlanıyorlar. İhtiyacı olan her öğrenciyi barındıracak kapasitede değil yurtlar.
Günlük ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla verilen öğrenci bursları için geçmişle yapılan mukayesede, burs rakamı neredeyse 15 kat arttığı halde bursun alım gücünün eskisinin hayli altında kaldığı ortaya çıktı.
Binaların görkemi ve basit ihtiyaçlar arasındaki mesafe giderek iktidarın aleyhine işliyor.
Muhalefet o mesafeyi tepe tepe kullanmaya da başladı.
En çarpıcı ve nazik konu yeniden tartışma gündemine giren ‘Kürt sorunu’…
İktidarın küçük ortağı MHP böyle bir sorunun var olmadığı iddiasında. ‘Kürt sorunu’ demeyi bile ihanet olarak değerlendiriyor MHP.
Onun konuya böyle yaklaşmasının kendisi açısından bir maliyeti yok. MHP o kesimden oy beklemiyor; tam tersine “Öyle bir sorun yok” bayrağı açınca tabanından kaçmaya hazırlanan oyları yeniden kendisine döndürmesi bile mümkün.
Durum AK Parti için çok farklı.
Vaktiyle büyük çapta kendisine gelen oyları konuya yaklaşımda sergilediği zigzaglar yüzünden kaybediyor AK Parti. ‘Kürt sorunu’ adlı adınca AK Parti sözcülerince de dillendirildiğinde geçici de olsa ilgi uyandırabiliyor.
AK Parti’nin ne yapıp edip geçmişte bir bölümü HDP’ye gitse de önemli bir oranı kendisine yönelmiş olan bölge oylarını yeniden kazanması gerekiyor. Aksi halde adayını cumhurbaşkanı seçtirmesi ve TBMM’de çoğunluğu elde etmesi imkansız.
CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi ‘Kürt sorunu’ çözümünde mesru bir muhatap olarak gören açıklaması muhalefet adına yapılmış akılcı bir hamle.
İYİ Parti’nin ittifak içerisinde birlikte yer aldığı CHP’nin bu yeni açılımı karşısında suskun kalması da öyle.
Muhalefet sandığa yansıyacak oyları bugünden etkilemeye çalışıyor. Açılımla değişik sebeplerle HDP’ye gitmeyecek bölge oylarının Millet İttifakı içerisinde kendine yer bulmasını sağlama gayretinde muhalefet.
“Kürt sorunu yoktur” çıkışıyla MHP Cumhur İttifakı’nı zor duruma düşürdü.
New York’ta Türkevi gibi görkemli bir binayla temsil edilen AK Parti’nin 20 yıllık döneminin şatafat merakı, Türkiye’nin güncel sorunlarıyla her gün sınava tabi tutuluyor.
BM toplantıları vesilesiyle çıkılan New Yok seferlerini, devlet veya hükümet başkanları, bugüne kadar, genellikle ev sahibi ülke olan ABD’nin başkanıyla görüşme fırsatı olarak da değerlendirirlerdi.
Acaba Joe Biden ile bu defa da görüşme imkanı bulabilecek mi Cumhurbaşkanı Erdoğan?

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı