Fenerbahçe'nin rakibi Dinamo Kiev hakkında bilinmesi gerekenler!

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi rakibi Dinamo Kiev hakkındaki detaylar merak ediliyor. İşte Kiev hakkında bilinmesi gerekenler...

SPOR 16.06.2022, 13:10
2
Fenerbahçe'nin rakibi Dinamo Kiev hakkında bilinmesi gerekenler!
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi Ukrayna futbolunun ekol takımlarından Dinamo Kiev oldu. Fenerbahçe'nin 19 - 20 Temmuz tarihlerinde Dinamo Kiev ile oynayacağı ilk maç Ukrayna'daki savaş nedeniyle Ukrayna'da yapılamayacak. Karşılaşma, Polonya'da oynanacak. İşte Kiev hakkında bilinmesi gerekenler...

Ukrayna - Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna'daki birçok kulüpte yabancı futbolcular ayrıldı. Dinamo Kiev'de bu kervana katıldı. Başkent ekibinde forma giyen yabancı futbolcular, savaşın ardından ülkesine döndü. Dinamo Kiev, Fenerbahçe maçında Ukraynalı futbolculardan oluşan bir kadroyla sahaya çıkacak.

Ukrayna'daki savaş nedeniyle yabancı futbolcular takımdan ayrılsa da teknik direktör Mircea Lucescu, takımın başında kalmaya karar verdi. Türkiye A Milli Takım, Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Lucescu, Avrupa kupalarında 2. kez Fenerbahçe'ye rakip olacak. Lucescu, Shakthar Donetsk'in başındayken 2014-15 sezonunda Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile eşleşmiş 0-0 ve 3-0'lık maçların ardından Fenerbahçe elenmişti.

Jorge Jesus ile Mircea Lucescu, geçen sezon da karşı karşıya gelmişti. Jesus'un yönettiği Benfica, Şampiyonlar Ligi grubunda Dinamo Kiev ile eşleşmişti. Jesus'un Benfica'sı deplasmandaki maçta 0-0 berabere kalıp, Portekiz'de rakibini 2-0 yenmeyi başarmıştı. Jesus, kariyerinde 13 kez Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına çıkarken 7 galibiyet, 4 beraberlik elde etti ve sadece 2 maç kaybetti.

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Ukrayna Ligi tescil edilirken Dinamo Kiev, liglerin durdurulmasından önce 2. sıradaydı. Kiev ekibi, savaş nedeniyle 6 aydır resmi bir maç yapmıyor.

Dinamo Kiev, Ukrayna'da liglerin yarıda kesilmesinin ardından çok sayıda hazırlık maçı yaptı. Bu maçlardan birisi de İstanbul'da Galatasaray'a karşı oynadıkları maçtı. Dinamo Kiev, Galatasaray'ı Buyalski, Besedin ve Tsihankov'un golleriyle 3-1 yenmeyi başarmıştı.

Ayrılan futbolcularla birlikte Dinamo Kiev'in kadro değerinde ciddi bir düşüş gözlemlendi. 97 milyon euroluk bir kadro değeri bulunan Ukrayna ekibinde en pahalı futbolcu 25 milyon euro değerindeki Viktor Tsygankov. Ilya Zabarnyi ve Mykola Shaparenko ise Tsygankov'u takip ediyor. Fenerbahçe'nin kadro değeri ise 143.5 milyon euro...

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı