Son Dakika

FIFA başkanı Infantino, Nusret Gökçe'yi sildi

Dünya Kupası'nda Arjantin-Fransa finalinin ardından sahaya girerek oyuncularla fotoğraf çektiren Nusret Gökçe için FIFA soruşturması sürerken başkan Gianni Infantino'dan da bir hamle geldi.

SPOR 26.12.2022, 21:30
9
FIFA başkanı Infantino, Nusret Gökçe'yi sildi
Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin, Fransa'yı penaltı vuruşları sonrasında mağlup ederek kupayı kazandı. Ünlü restoran işletmecisi ve şef Nusret Gökçe ise hareketleriyle törene damga vurdu. 

Olayların yaşanmasının ardından FIFA Başkanı Gianni Infantino, kişisel Instagram hesabından takip ettiği Nusret Gökçe'yi takipten çıktı. Sky Sports muhabiri Kaveh Solhekol, Twitter'da yaptığı bir paylaşımla buna dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı; "FIFA Başkanı Gianni Infantino şu anda Instagram'da 303 kişiyi takip ediyor. Bunlardan biri Salt Bae(Nusret Gökçe'nin dünya çapında tercih edilen ismi) idi. Artık değil. Takibi bıraktı." 

Ajansspor'da yer alan habere göre; Nusret Gökçe Arjantin-Fransa finalinin ardından sahaya inmiş ve Lionel Messi'nin peşine takılarak fotoğraf çektirmek için ısrar etmişti. Sonrasında ise Angel di Maria'nın elinden Dünya Kupası'nı almaya çalışması ve Dünya Kupası ile fotoğrafını Nicolas Tagliafico'ya çektirmesi sebebiyle tepki çeken Nusret Gökçe hakkında FIFA soruşturma başlatmıştı.

Dünya Kupası finalinde yaşanan olayların ardından Nusret Gökçe ilk olarak 1914 yılından beri düzenlenen bir futbol turnuvası olan Lamar Hunt ABD Açık Kupası'ndan men edildi.

Mevcut Dünya Kupası'nın tasarımı 1974 yılına uzanıyor. Dünyanın en tanınmış spor sembollerinden biri olan ve paha biçilmeyen orijinal FIFA Dünya Kupası, yalnızca futbolcular, teknik heyet ve devlet başkanları tarafından dokunulup tutulabilir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı