FIFA futbolda kuralları değiştiriyor

FIFA, şuan PSV, AZ, RB Leipzig ve Club Brugge'un katıldığı 19 yaşından küçüklerin oynadığı gençlik turnuvasında yeni kurallar denenmeye başladı.

SPOR 18.07.2021, 01:20
8
FIFA futbolda kuralları değiştiriyor
FIFA, şuan PSV, AZ, RB Leipzig ve Club Brugge'un katıldığı 19 yaşından küçüklerin oynadığı gençlik turnuvasında yeni kurallar denenmeye başlarken, söz konusu kuralların ilerleyen zamanda uygulanacağı öne sürüldü.
FIFA, uzun bir süredir gündeminde tuttuğu değişen futbol kurallarını, bir gençlik turnuvasında denemeye başladı. Yakın bir gelecekte olmasa da ilerleyen zamanda, bu yeni kuralların futbolda uygulanacağı iddia edildi.
Mundo Deportivo'da yer alan habere göre FIFA, 4 oyun kuralında değişikliğe gitmek istiyor. Oyun süresini kısaltmak isteyen FIFA, topun dışarda olduğu sürede de oyunun durmasını planlanıyor.
İşte FIFA'nın değiştirmek istediği 4 futbol kuralı:
1- Maçlar 30'ar dakikadan 2 devre olarak oynanacak ve oyun durduğunda süre basketboldaki gibi duracak. Böylece sadece topun oyunda olduğu süre hesaplanacak.
2- Pandemiden dolayı mevcut oyuncu değişikliği sayısı 3'ten 5'e yükseltildi. Yeni kuralla birlikte sınırsız oyuncu değişikliği yapılabilecek
3- Taçlar, ayakla kullanılacak. Böylece rakip yarı sahada daha tehlikeli duran toplar organizasyonları olacak.
4- Sarı kart gören oyuncu, 5 dakika kenarda bekleyecek. Süresi dolan oyuncu yeniden oyuna dahil olacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı