Filipinler'de sel: 31 kişi hayatını kaybetti

Filipinler'in güneyindeki Mindanao özerk bölgesinde yaşanan sel felaketinde en az 31 kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA 28.10.2022, 12:55
1
Filipinler'de sel: 31 kişi hayatını kaybetti
Filipinler'de özerk Mindanao adasındaki Datu Blah Sinsuat kasabasında, yağmurun tetiklediği toprak kayması ve sel nedeniyle en az 31 kişi hayatını kaybetti. 

Üst düzey bir hükümet yetkilisi Cuma günü yaptığı açıklamada, güney Filipinler eyaletindeki sel ve toprak kaymasında en az 31 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Hükümetten yapılan açıklamada kurtarma ekiplerinin kayıp sakinleri aradığı belirtildi. Mindanao'daki Bangsamoro Özerk Bölgesi İçişleri Bakanı Naguib Sinarimbo telefonla yaptığı açıklamada, yaklaşan tropik fırtınanın yol açtığı şiddetli bir sağanak sel ve toprak kaymalarının Maguindanao eyaletindeki birçok belediyeyi etkilediğini söyledi.

Sinarimbo, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve Perşembe gecesi aralıksız yağan yağmurdan sonra Cuma günü havanın biraz düzeldiğini söyledi. Sinarimbo, "Rakamlar hala hareket ediyor ve hala yükselmesini bekliyoruz." dedi.

On yıllardır süren ayrılıkçı silahlı isyanın ardından özerk bir bölge haline gelen Mindanao adasında Perşembe günü geç saatlerde şiddetli yağmur başladı. Manila'daki devlet hava durumu dairesi sel felaketine kuzeydoğudaki Tropik Fırtına Nalgae'nin neden olduğunu bildirdi.

Nalgae, sivil savunma ofisinin Cumartesi veya Pazar günü beklenen bir kara düşüşünden önce yaklaşık 5.000 kişinin sel ve heyelan eğilimli bölgelerden tahliye edildiğini söylediği kuzey Filipinler'e doğru gidiyordu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı