Filistin davası sizlere ömür! Erdoğan'ın ardından yayımlandı

Dün Erdoğan'ın "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" konferansını düzenleyen "Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi" "Ortadoks Yahudi Ticaret Odası" ile deklerasyon yayımladı.

DÜNYA 22.09.2021, 13:40
11
Filistin davası sizlere ömür! Erdoğan'ın ardından yayımlandı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” konferansını düzenleyen “Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi” ile “Ortadoks Yahudi Ticaret Odası” ortak deklarasyon yayımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi toplantısında konuştu.
Toplantının ardından DEVA Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan, Twitter hesabından, "Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi" "Ortadoks Yahudi Ticaret Odası" ile ortak yayınlanan deklarasyonu paylaştı. Gürcan, “Filistin davası' sizlere ömür!” dedi.

Metin Gürcan, Twitter paylaşımında, “Bugün imzalandı. 'Filistin davası' sizlere ömür! Hele Dışişleri Bakan Yardımcısının şu gururla tuttuğu belgenin 4. veya 5. maddesini ben veya Sn. Ünal Çeviköz televizyonlarda konuşsak sanırım bizi 'yandaş medya' çarmıha gererdi.” ifadelerini kullandı.

Türk - Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) ve Ortodoks Yahudi Ticaret Odası’nın açıklaması şöyle:
“19 Eylül 2021 tarihinde, New York'ta düzenlenen Türkiye ve Amerikan Başkanlığı etkinliğinde Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) ve Ortodoks Yahudi Ticaret Odası (OJC), ortak değerlere ve dayanışmaya dayalı bir ittifak oluşturma ve ortak çeşitlilikte işbirliği ve Türk Amerikalıların ve Yahudi Amerikalıların iyiliğine ve anavatanımızı ve Amerika Birleşik Devletleri'ni ve anavatanımız İsrail'i ve Türkiye'yi desteklemek için bir anlaşmaya varmıştır.
1- Kültürel, dini, eğitimsel ve sosyal alışverişi geliştirmek için tasarlanmış programlarla ilgili miras topluluklarımız arasındaki ilişkileri güçlendirmek.
2- Ön yargı ve nefretin her türlüsüne, antisemitizme, islamofobia ve Türk düşmanlığına karşıdır. Hoşgörünün ötesinde karşılıklı takdir ve saygıya dayalı insandan insana ilişkiler kurun.
3- ABD, İsrail ve Türkiye arasındaki ticareti ve iş ilişkilerini teşvik etmek gerekir.
4- İsrail ve Türkiye'yi hedef alan çeşitli yaptırımlara karşı çıkın, çünkü BDS* aşırılığı cesaretlendiriyor ve BDS* temsil ettiğini iddia ettiği insanlara zarar veriyor.
5- Amerika'yı, İsrail'i ve Türkiye'yi hedef alan her türlü radikalizm, şiddet içeren aşırıcılık ve terörizmin her türlüsüne karşı çıkın.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı