Filistin denklemine Rusya da eklendi…

Kremlin, Hamas ile başlattığı diplomasi trafiğini sıklaştırmak istiyor…

DÜNYA 22.05.2022, 04:35
6
Filistin denklemine Rusya da eklendi…
Kremlin, ibreyi filistin’e çevirdi!
İsrail’in, Rusya ve Ukrayna arasındaki krizde, ABD ve NATO’dan yana tavır alması, Moskova’nın ibresini Filistin’e çevirdi. Kremlin, Filistin meselesinde yerini almak için Filistin Direnişi ile diplomatik trafiği başlattı. HAMAS heyetini Mayıs ayı başında Moskova’da ağırlayan Kremlin, Haziran ayında bir ziyaret daha planlıyor. Uzmanlar ise Moskova’nın bu açılımının Filistin Direnişi için bir fırsat olduğuna dikkat çekti.* İsrail’in, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları kınaması sonrası gerilen Moskova-Tel Aviv ilişkilerinde, Moskova yüzünü Filistin’e döndü. Mayıs ayının başından bu yana HAMAS heyeti ile Moskova’da bir dizi görüşmeler gerçekleştirildi. Filistin Direnişi ile Kremlin arasındaki ilk temas ise 4 Mayıs tarihinde gerçekleşti. HAMAS heyeti, 4 Mayıs’ta Rusya Dışişleri Bakanlığının misafirhanesinde Rus yetkililer ile bir araya geldi. 5 Mayıs’ta sona eren görüşmeler sonunda Haziran ayında daha üst düzey bir görüşmenin gerçekleştirilmesi kararı alındı.

Rusya ve Filistin Direnişi arasında başlayan yakınlaşmayı değerlendiren uzmanlar, “İsrail’in, Rusya-Ukrayna arasındaki krizde ABD ve NATO’dan yana tavır alması Kremlin’den sert tepki gördü. Çünkü Rusya yakın zaman önce İsrail’e, Suriye’de hava saldırısı yapma izni vermişti. Kremlin, gösterdiği bu iltimasa İsrail’in Batı’dan yana tavır alması sonrası Filistin denkleminde yer almak için kolları sıvadı” değerlendirmesinde bulundu.

Bu gelişmeyi Filistin Direnişi için önemli gören uzmanlar, “Moskova’nın bu amacı, Filistin Direnişi’nin kendisine uluslararası yeni destek sahaları açması açısından bir fırsat. Rusya’nın uluslararası kamuoyunda ve kurumlardaki ağırlığı dikkate alınırsa Filistin Direnişi’nin yeni müttefik ülkeler ile ilişki kurulmasının yolunu açabilir. Bu da Filistin’in geleceği için önemli desteklere zemin hazırlayabilir” yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı