Filistin direnişinden gövde gösterisi

HAMAS’ın askeri kanadı konumundaki İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından Gazze’de askeri geçit töreni düzenlendi.

DÜNYA 29.05.2021, 04:35
7
Filistin direnişinden gövde gösterisi
Birçok silahın da sergilendiği geçit töreni adeta bir gövde gösterisine sahne oldu. Öte yandan Gazze’de gerçekleştirilen bir diğer program olan şehitleri anma töreninde de önemli mesajlar verildi.
İşgalci İsrail rejiminin işgal altındaki Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da Ramazan ayında ibadet edenlere saldırması ve Şeyh Cerrah Mahallesi’nde ikamet eden Filistinlileri zorla evlerinden çıkarma girişiminde bulunmasının ardından Filistin direnişi tarafından ‘Kudüs’ün Kılıcı’ isimli operasyon başlatılmıştı. İsrail rejimine tarihinin en zor günlerini yaşatan ve işgalcilerin büyük bir hezimete uğramasını sağlayan Filistin direnişi, Gazze’de büyük bir askeri geçit töreni düzenledi.

HAMAS’ın askeri kanadı konumundaki İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından düzenlenen törende birçok silah sergilendi. Geçit töreninde sergilenenler arasında kornet füzeleri, ağır makineli tüfekler, keskin nişancı silahları, zırh önleyici füzeler ve roketatarlar gibi çeşitli silah türlerinin olduğu görüldü. Gazze’nin Han Yunus bölgesinde gerçekleştirilen askeri geçit törenine halkın büyük bir ilgi gösterdiği de gözlendi. Bu bağlamda törendeki Kassam Tugayları mücahitleri, yediden yetmişe Filistinliler tarafından bağırlara basıldı.

Gazze’de Kassam Tugayları tarafından düzenlenen askeri geçit töreninin yanı sıra Gazze halkının bir araya geldiği bir diğer programda şehitleri anma töreni oldu. İsrail rejimi güçlerinin saldırılarında şehit olanların anıldığı törene çok sayıda kişi katılırken katılımcılar arasında HAMAS Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar ve HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Halil el-Hayye gibi isimler de yer aldı. Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde düzenlenen anma töreninde konuşan Halil el-Hayye, İsrail rejiminin belini kırdıklarını, yönetimine diz çöktürdüklerini ve şehirlerine korku saldıklarını kaydetti. Büyük zafere inançlarının tam olduğunu dile getiren el-Hayye, Allah’ın yardımının kendileriyle beraber olduğundan şüphe etmediklerini de söyledi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı