Finansal İstikrar Komitesi 5. toplantısını tamamladı!

Finansal İstikrar Komitesi Bakan Nebati başkanlığında toplandı. Bakan Nureddin Nebati, 'Banka ve kredi piyasasındaki gelişmeleri ele aldık' dedi.

EKONOMİ 25.07.2022, 21:30
2
Finansal İstikrar Komitesi 5. toplantısını tamamladı!
Finansal İstikrar Komitesi Bakan Nebati başkanlığında toplandı. Bakan Nebati: Banka ve kredi piyasasındaki gelişmeleri ele aldık." dedi
Bakanlıktan yapılan açıklama da şu ifadeler kullanıldı:
"Küresel ekonomik gelişmelerin, ülkemiz finansal sistemine olan etkilerinin değerlendirildiği toplantıda;

Küresel enflasyondaki ve emtia fiyatlarındaki seyrin önümüzdeki dönemde makro ekonomik göstergelere olası yansımaları Küresel finansal koşullardaki sıkılaşmanın gelişmekte olan ülkelere etkileri, detaylı bir şekilde ele alınmıştır.
Bankacılık ve sigortacılık sektörlerindeki son dönem gelişmeler mercek altına alınmıştır.
Türk bankacılık sektörünün temel göstergelerindeki güçlü duruş devam etmekte olup, sigortacılık sektörü ve sermaye piyasalarının ekonomiye olan katkılarının sürdüğü görülmektedir. Makro ihtiyati politika tedbirlerinin özellikle kredi piyasasına olan etkileri analiz edilmiş ve finansmana erişim imkanlarına etkileri değerlendirilmiştir.
Komite, önümüzdeki dönemde daha önce belirlenen politika çerçevesinde gerekli adımların atılmasında üyelerinin arasındaki eş güdüm ve iş birliğini sağlamaya devam edecektir."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı