Fındık fiyatı 80 TL olur mu? "Sesimizi yükseltelim"

Fındık fiyatı en az 80 TL olmalı diyen Emek Partisi Ordu İl Başkanı Poyraz, "Köylünün geleceği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki dudağı arasından çıkacak fiyata bağlı değil. Sesimizi yükseltelim" dedi.

EKONOMİ 28.07.2022, 09:15
Fındık fiyatı 80 TL olur mu?
Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fındık fiyatını açıklamasının ilk olmadığını belirterek, “20 yıldır açıklanan fiyatlardan üreticiler memnun olmadı ki, şimdi olsun. Fiyat açıklamak yetmez, TMO alımda kota uygulamamalı.” dedi. Her kesimden birbirine uymayan fiyat açıklamaları oluyor diyen Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, yıllardır fındık politikalarının üretici aleyhine uygulandığını söylediklerini vurgulayarak, “Yapılan hesaplamalara göre bu yıl fındık üreticilerinin maliyeti yükseldi. Ekonomik kriz, enflasyon, hayat pahalılığı üretici köylüyü ezdi geçti. Gübre, ilaç, işçilik yüzde 300-400 arttı. Fındık fiyatı ne kadar olsun diye tartışılırken bunlar hesaba katılmıyor. Hatta üretici köylünün hesabını da maliyete eklemeyi akıl etmiyorlar. Üretici tarım ve gıda şirketlerinin kölesiymiş gibi planlama yapıyorlar.” dedi.

Fındık fiyatının en az 80TL olması gerektiğini vurgulayan Poyraz, “Fiyat ne olmalı, diye tartışmaya gerek yok. Maliyet ortada. En az 80 TL olmalı. Yetmez TMO alım sınırlaması, yani kota koymamalı. Üreticinin fındığının tümünü alma garantisi vermeli ki, tarım ve gıda tekellerine karşı yaptırım uygulanabilsin. Ancak biliyoruz ki, iktidar tarım ve gıda tekellerinin lehine adım atıyor. Her yıl uyguladıkları planlama böyle oldu. Bugün başkasını beklemiyoruz.” dedi.

Fiyat konusunda seslerin yükselmesi gerektiğini vurgulayan Poyraz, “Zaman geçmiş değil, Cumhurbaşkanı üreticileri memnun etmeyen fiyat açıklasa da sesimizi yükseltmeliyiz, yanlış karardan dönülmesini sağlamalıyız. Üretici köylünün geleceği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki dudağı arasından çıkacak fiyata bağlı değil. Üreticiler kendi taleplerini yüksek sesle dillendirmelidir. En az 80 TL ve TMO’un alım kısıtlaması yapmaması birinci koşulumuzdur.” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı