Fındık fiyatları 30 TL’nin üstüne çıkacak!

Fındık fiyatları ile ilgili açıklamada bulunan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Fındık 30 TL’nin üstüne çıkacak. Bu yıl don fındığı vurdu" dedi.

EKONOMİ 05.03.2021, 22:20
19
Fındık fiyatları 30 TL’nin üstüne çıkacak!
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin’in ‘size 30 Nisan’a kadar süre fındığınızı satın ayağınızı denk alın’ dediğini belirterek ‘ihanet’ olarak tanımladığı bu sözlere çok sert tepki gösterdi.    
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’in açıklaması şu şekilde:

“AK Partinin Ordu il başkanı çıkmış televizyon kanalında üreticiyi tehdit ediyor. Diyor ki; ‘size 30 Nisan’a kadar süre fındığınızı satın ayağınızı denk alın.’ Bunu fındık üreticisine diyor. Akıl alır gibi değil. TMO kızıyor bana 22.5 TL’ye fındık satmıyor üretici diye. Niye satsın? Piyasada fiyatı 25 TL iken 22 TL fiyat biçersen üretici fındık satar mı? Biz size söylemedik mi fındık fiyatını revize edin diye. Şimdi TMO üreticiden hıncını bu şekilde almaya bunun için de Ak partinin il başkanını televizyonda konuşturmaya çalışıyor.
Herkes uyanık olsun bu bir satıştır, bu bölgeye ihanettir.  Bu bölgede tarihte kimler gelmiş geçmiş. Romalılar, Selçuklular ve Osmanlı gelmiş ve biz Türkler gelmişiz. Böyle büyük bir ihanet tarih boyunca olmamıştır. Kendi üreticisine kendi milli değerine yabancı bir firmaya peşkeş çeken anlayışa dur diyoruz.
Fındık 30 TL’nin üstüne çıkacak. Bu yıl don fındığı vurdu. Bütün bölgeden gelen haberler bu yönde. Bazı yerlerde yüzde 30 bazı yerlerde yüzde 80 yanık var. Birilerini bunun telaşı sardı. Geçtiğimiz günlerde ihracatçılar birliği başkanı abuk sabuk ifadelerle don fındığa iyi gelir dedi. Gelin bakalım don fındığa iyi gelmiş mi? Don fındığa iyi gelir diyen adam iki cümle sonra diyor ki bahçelerde lastik yakın. Bu kadar tutarsız adamlar. Şimdi Ak partinin Ordu il başkanı işi gücü bırakmış bu Trabzonlunun ağzıyla konuşuyor. Herkes kimin ne olduğunu öğrensin ey güzel Ordulular, Karadenizliler.
Adiloş bebe şiiri vardır. O şiirde ‘bunlar en gerekler ve çiyanlardır bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır tanı bunları tanı da büyü’ diyor. Bugünkü ortam  de budur. Bunlar organize suç şebekesidir. Siyasetçi,  bürokrat, kartel hepsi organize suç şebekesidir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı