Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği krizi! Türkiye şartını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliğiyle ilgili "olumlu bakmıyoruz" açıklaması sonrası başta ABD olmak üzere ittifak üyelerini harekete geçirdi.

GÜNDEM 14.05.2022, 22:50
6
Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği krizi! Türkiye şartını açıkladı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun iki günlük NATO Dışişleri Bakanları Gayrı Resmi Toplantısı sebebiyle Almanya’nın başkenti Berlin’de basın mensuplarına kısa açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya Dışişleri Bakanlarıyla yakın temas halinde olduklarını belirterek iki ülkenin açık bir şekilde PKK/YPG terör örgütlerini desteklediğini belirtti.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Müttefik olacak bir ülke, açıkça PKK/YGP’ye, her gün bize saldıran, askerimizi, polisimizi ve sivillerimizi şehit eden bir terör örgütüne destek vermemesi gerekiyor ifadelerini kullandı.

Bu akşam toplantı ve çalışma yemeği marjında her iki bakanla görüşeceğini ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi;

*NATO üyeliği meselesi başka bir konu. Burada özellikle Türkiye’nin tutumunun sebebi gayet açık ve net. NATO biliyorsunuz bir birlik değil ya da uluslararası bir örgüt değil.
*NATO ismi üstünde bir müttefiklik. Bu neyi gerektirir? Sadece bir güvenlik meselesi değil omuz omuza dayanışma gerektirir.
*Her alanda özellikle güvenlik konusunda bir tehdit olduğu zaman. Burada maalesef bu bahsettiğiniz ülkeler, PKK/YPG’lere çok açık destek veriyor.
*Bu da halkımızın hissiyatını olumsuz yönde etkiliyor, gözümüzün önünde ve tüm uyarılarımıza rağmen. Dolayısıyla müttefik olacak bir ülke, açıkça PKK/YGP’ye, her gün bize saldıran, askerimizi, polisimizi ve sivillerimizi şehit eden bir terör örgütüne destek vermemesi gerekiyor.
*Ayrıca PKK ile mücadelemizden dolayı bize yönelik kısıtlamalar getirdiler.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı