Finlandiya'da Rus vatandaşlarına yeni yaptırım masada

Rus turistlerin Finlandiya'ya gelmesi yerel halk tarafından tepki çekerken, Finlandiya parlamentosunda, Rusların ülkeye girişine yönelik kısıtlama getirilmesi gündem de

DÜNYA 30.07.2022, 21:55
2
Finlandiya'da Rus vatandaşlarına yeni yaptırım masada
Ukrayna- Rusya savaşı devam ederken Finlandiyalılar, Rusların ülkelerine turist olarak gelmesinden şikayetçi.
Konu ile ilgili Finlandiya vatandaşları, Rusların özgürce Finlandiya'ya seyahat edebilmesinin yasaklanarak, kısıtlamalar getirilmesini istiyor.
Öte yandan Finlandiya, bu ay 10 bin Rus turiste vize verirken, ülkeye giriş yapan Rusların sayısıysa 185 bin oldu.
Rusya'nın ikinci büyük şehri St. Petersburg'daki otobüs firmaları da talebin yüksek olduğunu belirtti. Balt Car adlı ulaşım şirketinden Sergey Ivanov, "İki günde bir yolculuk düzenliyoruz ve son birkaç haftadır tüm biletler satılıyor" dedi.
Öte yandan Finlandiya muhalefetinden Ulusal Koalisyon Partisi'nden parlamenter Jukka Kopra, bu hafta Ruslara turist vizesi verme işlemlerinin durdurulmasını talep etti. Kopra, "Bu durum dayanılmaz bir şey. Ukrayna'da siviller, çocuklar ve kadınlar öldürülürken Ruslar, Avrupa Birliği'nde tatil yapıyor" dedi.
Muhafazakar partinin önerisine iktidar kanadından da destek geldi. Finlandiya Sosyal Demokrat Partisi'nden Aki Linden, "Kısıtlamaların artırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu meseleyle şu anda Dışişleri Bakanlığı ilgileniyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı