Fransa neden olumlu mesaj verdi? Doğu Akdeniz'de geri adım mı atılıyor

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye hakkında Fransa parlamentosunda yaptığı açıklamasıyla dikkat çekti.

GÜNDEM 03.03.2021, 15:10
25
Fransa neden olumlu mesaj verdi? Doğu Akdeniz'de geri adım mı atılıyor
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye'nin Fransa'ya ve Avrupa Birliği'ne (AB) karşı söylemleri üzerinden açıklamalarda bulundu.
Parlamento oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye’nin son dönemdeki tavrını olumlu bulan Le Drian, "Artık hakaret yok ve söylemler daha güven verici" ifadelerini kullanarak ancak somut adımlar atana kadar ilişkilerin kırılgan kalacağını belirtti.  
Le Drian, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“ Ankara, Suriye, Libya, Doğu Akdeniz ve diğer konulardaki politikaları nedeniyle Paris ile defalarca anlaşmazlık yaşadı ancak NATO üyeleri şubat ayında ilişkileri normalleştirmeye yönelik bir yol haritası üzerinde çalıştıklarını söylediler.”
Reuters'ın aktardığına göre Le Drian, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı videokonferans görüşmesinde iki ülke arasında işbirliği için "ciddi potansiyel" bulunduğunu ve güvenlik ve diğer konularda iki ülkenin dayanışma içinde hareket etmesini arzu ettiğini
Türk sondaj gemilerinin Doğu Akdeniz'deki Kıbrıs sularındaki sondajını sonlandırmasının ve Ankara'nın uzun süredir deniz yetki hakları konusunda anlaşmazlık yaşadığı belirten Le Drian, Yunanistan ile müzakereleri yeniden başlatma isteğinin olumlu işaretler olduğunu söyledi.
Öte yandan Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian'ın olumlu açıklaması sonrasında "Türkiye'ye Doğu Akdeniz'de doğal gaz arama sondajının sonlandırması konusunda herhangi bir söz mü verdi" sorusu da akıllara geldi.
Libya, Irak ve Dağlık Karabağ konusundaki anlaşmazlıklara atıfta bulunarak, "İlişkiler kırılgan, çünkü anlaşmazlıklar listesi çok uzun, ancak Türkiye ile sağlıklı bir ilişki istiyoruz" ifadesini kullanan Le Drian, açıklamasına, "Adım atılması gerekiyor ve bu adım atıldığında ona göre yaklaşım benimseyeceğiz. Şimdilik sadece söylemler var" şeklinde devam etti. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı