Son Dakika

Fransa'da BioNTech/Pfizer aşısının üretimine başlandı

Fransa, Alman BioNTech ile ABD'li ortaığı Pfizer'ın ürettiği aşının üretimine başladı.

DÜNYA 08.04.2021, 15:40
19
Fransa'da BioNTech/Pfizer aşısının üretimine başlandı
Alman BioNTech ile ABD'li ortaığı Pfizer'ın ürettiği aşı, Fransa'daki Eure et Loire'deki Delpharm firmasına ait tesislerde üretilmeye başlandı. 
Avrupa ve ABD'de büyük ölçüde kullanılan aşının artan talebi karşılamak için başka ülkelerde ve tesislerde üretimi tüm hızıyla sürüyor. 
Prof Uğur Şahin ile Özlem Türeci'nin ekibinin ve şirketi BioNTech'in geliştirdiği aşı, Saint-Remsy-sur Avre kasabasındaki Delpharm firmasına ait fabrikada 250 milyon doz hedefiyle üretime başladı.
Posta Fransa'nın haberine göre, Twitter üzerinde bir mesaj paylaşan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, üretimde çalışan tüm ekibi kutladı. 
BioNTech firmasının Almanya’daki Marbourg fabrikasında getirilen aşıların belirlenen doz oranıyla şişeleme işlemi bu sabah başlarken, Delpharm tarafından hazırlanan aşılar yasal onay süresi nedeniyle ancak bir ay sonra piyasaya sürülecek. Delpharm tesislerinde üretilen ilk aşıların Fransa’da kullanılmayacağı öğrenildi. 
Öte yandan Pfizer/BioNTech aşısından sonra Delpharm firması önümüzdeki günlerde Amerikan Moderna firmasının geliştirdiği aşıyı da üretmeye başlayacak. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı