Son Dakika

Fransız idareciden kan donduran çağrı

Fransa'nın deniz aşırı sömürge toprağı Mayotte Adası'nın Eyalet Meclisi Başkan Yardımcısı Salime Mdere, adadaki Komorlu göçmenlerin kolluk kuvvetlerince öldürülmesi çağrısı yaptı.

DÜNYA 26.04.2023, 04:35
Fransız idareciden kan donduran çağrı
Mdere, Fransa'nın adada çoğunluğu Komorlulardan oluşan düzensiz göçmenleri sınır dışı etme planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Mdere, adada Wuambushu olarak adlandırılan ancak şimdilik yerel mahkeme kararıyla askıya alınan sınır dışı etme operasyonuna direnen Komorlular'ı terörist olarak niteledi. Diğer göçmenlerin cesaretlenmemesi için gerekirse bazılarının öldürülmesi çağrısı yapan Mdere, şunları söyledi: "Bunların (Komorlu göçmenler) genç ya da çocuk olarak nitelendirilmesini kabul etmiyorum. Bunlar suçlu, haydut teröristtir. Bazıları öldürülmeli. Sözlerimi tartarak söylüyorum, gerekirse bazıları öldürülmeli. Eğer birini öldürmesek diğerleri cesaretlenecek ve bazıları polisleri öldürmek isteyecek."
Sunucunun sözlerine tepki gösterdiği Mdere, polislerin nefsi müdafaa gerekçesiyle bu düzensiz göçmenleri öldürebileceğini savundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı