Son Dakika

Fuat Uğur ile Varank kavgası: Sabah yazarlarından Bakan Varank’a salvo

Elektrikli traktör yazısı nedeniyle Mustafa Varank'ın kendisine 'tetikçi' diyerek dava açtığını belirten yandaş Fuat Uğur ile Bakan Varank kavgası kızıştı. Sabah yazarları Varank'ı sırayla hedef aldı.

GÜNDEM 29.07.2022, 11:45
9
Fuat Uğur ile Varank kavgası: Sabah yazarlarından Bakan Varank’a salvo
Yandaş yazar Fuat Uğur, elektrikli traktör için yazılımı üreten sanayici Önder Yol ile neden görüşülmediğini sorması üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın 'tetikçi' diyerek açtığı davayı kazandığını ve 21 bin 650 TL'lik tazminatı alabilmek için icra takibi başlattığını dünkü yazısında açıklamıştı. Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, “Benim arkamda bir devlet erki ve hukuk gücü de yok. Bakan Varank haciz kararı çıkartarak 21 bin 650 lirayı tahsil etmek üzere icra takibi başlattı. Yaklaşık 40 yıldır bu meslekteyim. Başladığımda Varank muhtemelen iki üç yaşında çocuktu. Dişimle tırnağımla mücadele ettim. Hep helal para kazandım. Boğazımdan hak etmediğim bir kuruş bile geçmedi. Ama Mustafa Varank benden alacağı parayı hak etmedi.” ifadelerini kullanmıştı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur arasındaki ‘tetikçi’ kavgasına Sabah gazetesinin yazarları Hilal Kaplan, Salih Tuna ve Selman Öğüt’te katıldı.
Hilal Kaplan, Selman Öğüt ve Salih Tuna sosyal medya platformu Twitter hesaplarından paylaştıkları mesajlarla Fuat Uğur’a destek verirken Mustafa Varank’ı adeta yerden yere vurdular.
Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, dün Twitter hesabından, “Bakan Varank, Fuat Uğur’un ‘elektrikli traktör’ yazısının yanlış olduğunu projeyi hayata geçirerek kanıtlayabilirdi. Ama kendisi yerel mahkemenin kararına itiraz edip Uğur’u para cezasına mahkum etme, icra ve haciz yolunu seçmiş. Yanlış yapmış” ifadelerini paylaştı.Hilal Kaplan, paylaşımının devamında ise ‘Ankara Kuşu’ adlı hesabın Mustafa Varank’a destek veren tweetini paylaşarak, “Leşlerin takdirini almamak lazım” ifadesini kullandı.
Selman Öğüt de yengesi Hilal Kaplan gibi Twitter hesabından “Yazıyı okuyunca tek cümle geldi aklıma: Fuat Uğur’a bu konuyla ilgili ayıp edildi ve ayıp edilmeye devam ediliyor.” dedi.
Sabah gazetesi yazarı, asıl ismi Davut Kayacı olan Salih Tuna da, Twitter hesabından, Fuat Uğur’un, “(Varank’ın) ne yapmak istediğini biliyorum” ifadelerine göndermede bulunarak, “Fuat Bey'in aksine, Bakan Varank'ın ne yapmak istediğini ben hiç anlayamadım! Sayın Bakan bir açıklama yaparsa seviniriz...” diye yazdı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise bugün Twitter paylaşımında, Türkiye Gazetesi'ne tekzip gönderdiklerini ancak bu tekzibin yayınlanmadığını belirterek sosyal medya hesabından “Yalan yanlış bilgilerle açıkça iftira edeceksin... Tetikçilik yapıp itibar suikastı yapmaya çalışacaksın... İşin doğrusunu anlatan tekzibi yayınlayıp özür dilemeyeceksin... Bir yalanı düzeltmek 3 yıl sürecek... Ondan sonra ceza alınca da vay efendim niye böyle oldu!” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı