Futbol, basketbola mı dönüşüyor? Top dışarı çıktığında süre duracak

IFAB ve FIFA Londra'da yapılacak olan toplantıda topun oyunda kalma süresi üzerinde tartışacak. Toplantıda futbolun birçok yönden basketbola benzeyeceği sürpriz bir karar alınması da gündemde.

SPOR 19.01.2023, 15:35
2
Futbol, basketbola mı dönüşüyor? Top dışarı çıktığında süre duracak
Futbolda son yıllarda Video Yardımcı Hakem Sistemi'nin kullanılmaya başlamasına rağmen hakem kararları hakkındaki tartışmalar sona ermedi.
En büyük tartışma konularında birisi de ofsayt pozisyonlarında yaşanıyor. Çekilen çizgilerin hatalı olduğu iddialarından, topun ayaktan çıktığı ana kadar birçok nokta, futbolseverler tarafından eleştirilmeye devam ediyor.
YARI OTOMATİK OFSAYT SİSTEMİ
Ofsayt kararlarının tartışılmaya başlanmasının ardından 'Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi' hayata geçirilmişti. Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi, futbolcuların vücutlarındaki 29 farklı bölgeyi aynı anda takip edebilen ve ofsayt kararını en kısa sürede VAR görevlileri ve saha içi hakemleriyle paylaşan bir sistem. Şampiyonlar Ligi'nde kullanılan bu sistem 2022 Dünya Kupası'nda da kullanılmıştı. YENİ BİR SİSTEM GELİYOR
2022 Dünya Kupası'nda, hakemler topun oyunda olmadığı sürelere eskiye göre daha çok dikkat etmeye başladı. Maçların sonunda hatırı sayılır sürede duraklama dakikaları oynanmaya başladı. Bu doğrultuda FIFA ve IFAB'ın Londra'da gerçekleştireceği yıllık toplantıda maçlarda topun oyun kalma süresini artırabilmek için değişiklik önerilerini tartışacak. Times'ta yer alan haberde, yarınki toplantıda FIFA ve IFAB'ın 3 öneriyi değerlendireceği belirtildi. Haberde, basketbolda olduğu gibi maçlarda sürenin durdurulmasının da önerilerinden biri olduğu aktarıldı.
BASKETBOL GİBİ
Arsenal'in eski başkan yardımcılarından ve şu anda İngiltere Futbol Federasyonu ve Premier Lig'in elçisi olarak görev yapan David Dein Times'a yaptığı açıklamada, "Top her dışarı çıktığında saatin durmasını önermiyorum ama zaman kaybına en çok neden olan gol sevinçleri, oyuncu değişiklikleri, sakatlıklar, penaltılar ve VAR incelemeleri sırasında böyle bir uygulama yapılabilir." ifadelerini kullandı. Kurulda tartışılacak önerilerden ikincisinin 2022 Dünya Kupası'nda uygulanmaya başlanan uzatma dakikaları kuralı olduğu belirtildi. Ancak maçların çok fazla uzamasından dolayı bu kuralla ilgili endişler olduğu belirtildi.
Katar'ın ev sahipliğindeki turnuvanın ardından Süper Lig 'de de uygulanmaya başlayan kuralın ilerleyen dönemde diğer liglerde de uygulanabileceği ifade edilmişti Ek olarak basketbolda olduğu gibi topun dışarıya çıktığı durumlarda belirli bir süre içinde topu tekrar oyuna sokma kuralının da düşünüldüğü kaydedildi..

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı