Futbolu unuttuk

Manchester City, Manchester United derbisinin futbol kalitesi büyüledi. Beşiktaş-fenerbahçe derbisi ise resmen uyuttu.

SPOR 04.10.2022, 07:05
3
Futbolu unuttuk
Haber/Analiz: Uğur Şenpire
Beşiktaş- Fenerbahçe derbisi golsüz sonuçlandı. Otoriteler oynanan futbolu beğenmezken, Manchester derbisinde 9 gol ve büyük heyecan vardı. Akıllara “Onlar futbol oynarken biz ne oynuyoruz?” sorusunu getirdi. Evinde pazar gününü değerlendirmek için iki maçı art arda izleyenlerin zihninde ise aynı soru vardı: “Sahi biz ne oynuyoruz?” SÜPER Lig’in 8. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park’ta Fenerbahçe’yi konuk ederken, mücadele 0-0’lık beraberlikle sonuçlandı. Otoriteler oynanan futbolu beğenmezken, aynı gün futbolun beşiğinde Manchester derbisinde 9 gol ve büyük heyecan vardı. Evinde pazar gününü değerlendirmek için iki maçı art arda izleyenlerin zihninde ise aynı soru vardı: “Sahi biz ne oynuyoruz?” Ülke futbolunun en büyük taraftar desteğine sahip üç futbol takımından ikisi, Pazar akşamı Dolmabahçe’de kozlarını paylaştı. Taraftarlarda ve kamuoyunda oluşan beklentinin aksine sahada izlenen oyun ise hayal kırıklığı oldu. Instat verilerine göre Süper Lig’in 8. haftasına oynanan karşılaşmalar içinde topun oyunda en düşük süre kaldığı maç olan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi, 46 dakika 43 saniyelik süresi ile aynı zamanda sezonun tamamında ise 6. sıradaydı. Futbolseverler, pazar sabahı oynanan Manchester derbisinde sahada bol gol ve güzel bir oyun izledi. İstanbul’da ise “derbilerde kaybetmemek” üzerine sahaya çıkan teknik direktör anlayışları izleyenleri adeta uyuttu.
Her fırsatta futbol ülkesi olduğumuzu iddia ederken ligimizin marka değerleri olarak gördüğümüz derbilerdeki bu oyun ve anlayış ise aslında acı gerçeği yüzümüze vurdu. Jorge Jesus’un taktiğine çözüm yok
BEŞİKTAŞ ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçta Siyah Beyazlılar, Jorge Jesus’un taktiğine bir türlü çözüm üretemedi, 8 haftanın rekoru kırıldı. Sezona Jorge Jesus yönetiminde giren Fenerbahçe’de bu sezon en belirgin değişiklik, oyunu rakip alanda oynama isteği ve bu yönde yapılan taktiksel hamleler olarak göze çarpıyor. Opta verilerine göre; Beşiktaş bu sezon en fazla ofsayt bayrağına yakalandığı Süper Lig maçını Fenerbahçe karşısında oynarken (7); Jackson Muleka’nın (3) Süper Lig kariyerinde daha fazla ofsaytta kaldığı tek karşılaşma Mart 2022’de Göztepe’ye karşıydı (4). Rakibi çizgi halinde karşılayan Fenerbahçe savunması bu anlayışını sezon başından bu yana sürdürürken rakipleri ofsaytta bırakma adına da takım halinde hareket etmeye çalışıyor. Özellikle son 5 haftada rakiplerin ofsayt rakamları bu konuyla ilgili özel çalışmalar yapıldığını ortaya koyuyor.

BEŞİKTAŞ ile Fenerbahçe arasında oynanan dev derbi izleyenleri hayal kırıklığına uğrattı. Karşılaşmada gol sesi çıkmazken iki takımın da gol atmaktan çok gol yememeyi düşünmesinin ardından neticede ekran karşısında 90 dakika beklemiş olduk. Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin en güzel tarafı ise sosyal medyadaki yorumlardı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı