Son Dakika

Galatasaray'da İlkay Gündoğan heyecanı: Sezon sonunda serbest kalacak

Galatasaray, daha önce sarı-kırmızılı renklere gönül verdiğini açıklayan Manchester City kaptanı İlkay Gündoğan'ı sezon sonunda bedelsiz olarak kadrosuna katmak için harekete geçti.

SPOR 21.10.2022, 16:00
1
Galatasaray'da İlkay Gündoğan heyecanı: Sezon sonunda serbest kalacak
Sezon başında Mauro Icardi, Juan Mata, Haris Seferovic, Lucas Torreira,Sergio Oliveira ve Driers Mertens gibi dünya yıldızlarını kadrosuna katan Galatasaray, transferde hız kesmiyor. İngiliz basını, sarı kırmızıların Manchester City'nin kaptanı, Türk asıllı Alman Milli Takım oyuncusu İlkay Gündoğan'ın peşinde olduğunu yazdı.
Erden Timur isim vermemişti
Galatasaray AŞ Başkanvekili Erden Timur, daha önce Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Çok çok hayal isimlere bile gittik. İnsan hayaline sınır çizmeyecek. Çünkü önümüzdeki dönemler için o diyaloğu ve samimi süreci devam ettireceğiz."
"İlkay Gündoğan arzusuna kavuşabilir"
Erden Timur'un bu sözleri Cristiano Ronaldo için söylediği iddia edilse de İngiliz basınından farklı bir iddia geldi. The Sun'ın haberine göre, sezon sonu Manchester City ile sözleşmesi bitecek İlkay Gündoğan için deverede olan kulüplerden biri Galatasaray. Habere göre daha önce Türkiye'de oynamak istediğini açıklayan İlkay Gündoğan, bu arzusuna sezon sonunda kavuşabilir.
Pep Guardiola'nın City'deki ilk transferi
Pep Guardiola, Manchester City'nin başına geçtiğinde İlkay Gündoğan'ı Dortmund takımından 27 milyon Euro'a transfer etmişti. City'de kaptanlığa kadar yükselen İlkay Gündoğan, Manchester'da altı yılda dört Premier Lig zaferi yaşadı. Bu sezon 9 maçta oynayan 32 yaşındaki yıldız 2 gol atarken 1 asist yaptı.
İlkay Gündoğan Galatasaray'ı tutuyor
Orta sahada forma giyen İlkay Gündoğan, daha önce çocukken sarı-kırmızılı takımı tuttuğunu söylemişti. Sosyal medyasından da sarı kırmızılarla ilgili paylaşımlar yapan 32 yaşındaki futbolcu, Galatasaray ile ilgili şu anısını anlatmıştı: "Galatasaray'ın UEFA Kupası'nı kazandığı zamanı asla unutmayacağım. Annem Fenerbahçeli, onun dışında herkes Galatasaray taraftarıydı. Hepimiz oturup finali izliyorduk ve Arsenal'ı penaltılarla yendiğimizde, benden altı yaş büyük amcam gözyaşlarına boğulmuştu. Benim en güzel çocukluk anılarımdan biriydi."
Mesut Özil gibi Türk statüsünde oynayabilecek
2015-2016 sezonundan önce yapılan milli takım tercihlerinde Türk asıllı yabancı oyuncular, yerli statüde sayılıyor. İlk defa 11 Ekim 2011'de Almanya Milli Takım forması giyen İlkay Gündoğan, kuraldan ötürü Mesut Özil gibi Türkiye'de yerli statüsünde oynayabilecek.
"Kariyerimin en zor seçimi"
İlkay Gündoğan, Almanya Milli Takımı'nı seçmesini "Hayatımın en zor seçimi" diye tanımlamıştı. Gündoğan, "Kariyerimin en zor yanı Almanya için mi yoksa Türkiye için mi oynayacağıma karar vermemdi. O zamanlar hala ergenlik çağımdaydım ve kararımın yol açacağı tepkileri asla hayal edemezdim. Türkiye'de ne kadar Türk olduğumu sorguluyorlar. Bu çok sinir bozucu" demişti.
"Türk olmadığım anlamına gelmez"
Kendisini eleştiren kişilerin gerçek hayatta değil sadece sosyal medyada olduğunu belirten İlkay Gündoğan şunları söylemişti: "Sadece Almanya Milli Takımı'nda oynamam benim Türk olmadığım anlamına gelmez, bunu biliyor musunuz? Ancak bazılarının bunu anlaması çok zor görünüyor. Türkiye'ye gittiğimde insanlar, yaptığım şeylerden her zaman gurur duyuyor, özellikle de büyükbabamın memleketinde. Böylesine büyük iki kültürü de yaşadığım için çok şanslıyım."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı