Galatasaray'da zemin endişesi! AKP İstanbul Buluşması Nef Stadyumu'nda

AKP Büyük İstanbul Buluşması, 27 Kasım'da Nef Stadyumu'nda yapılacak. Mitingin ardından stat zemininin bozulma ihtimali, sarı kırmızılıları ciddi şekilde endişelendiriyor.

SPOR 30.10.2022, 21:35
5
Galatasaray'da zemin endişesi! AKP İstanbul Buluşması Nef Stadyumu'nda
AKP Büyük İstanbul Buluşması, 27 Kasım'da Nef Stadyumu'nda yapılacak. Bu durum sarı kırmızılı camiada zeminin bozulacağı endişesini de beraberinde getirdi.
Konya örneği yakın zamanda
İslami Dayanışma Oyunları'nın açılış törene ev sahipliği yapması nedeniyle Konya Stadı'nın zemini bozulmuştu. Konya, bozuk zeminde oynadığı Avrupa maçında Vaduz'a yenilip elenmişti. Konya, zemin düzelene kadar bazı maçlarını başka statlarda oynadı.
Taraftarlarda endişe oluşturdu
Nef Stadyumu'ndaki AKP mitingi Dünya Kupası arasına denk gelecek ancak bu yine de özellikle sosyal medyada sarı kırmızılı taraftarlar arasında tepkilere yol açtı. Geçen sezon yenilenen saha zemininin yeniden bozulabileceği ihtimali tartışmalara neden oldu.
10 maçın 6'sı NEF Stadı'nda...
Endişenin bir kaynağı da Galatasaray'ın Dünya Kupası sonrası 10 maçın 6'sını evinde oynayacak olması. Yani ağırlıkla evinde oynayacak olan Galatasaray'ın iyi bir saha zeminine her zamankinden daha fazla ihtiyacı olacak. Ligin ikinci devresi 25 Aralık'ta başlayacak. 
Galatasaray'ın 28 gün süresi var
Ajansspor'da yer alan habere göre; mitingin yapılmasının ardından zeminin bozulması halinde düzelmesi için yaklaşık 28 gün olacak. İklim koşullarının söz konusu dönemde elverişli olmama ihtimali de bulunuyor.
Konyaspor 50 gün sonra döndü
Konyaspor'un sahasında 9 Ağustos'ta yapılan İslami Açılış Oyunları töreni nedeniyle bozulan zeminin düzeltilmesi 50 günlük süreyi bulmuştu. Konyaspor, ilk maçına 2 Ekim tarihinde çıkmıştı. 
Önlem alınırsa daha kısa sürer
Nef Stadyumu'ndaki mitingde sahaya insanların girişi önlenir, sadece kürsü yapılırsa bu durumda zeminin zarar görmesi Konya'ya göre daha düşük seviyede de kalabilir. 
Galatasaray'ın aradan sonra ilk maçı İstanbulspor'la
Galatasaray, Dünya Kupası sonrası ilk maçını 25-28 Aralık arasında İstanbulspor ile evinde oynayacak.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı