Gazete ve Tv temsilcileri ANKAPARK’ı yerinde inceledi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle birlikte tartışma konusu olan ANKAPARK’ta incelemelerde bulundu.

GÜNDEM 31.07.2022, 04:35
Gazete ve Tv temsilcileri ANKAPARK’ı yerinde inceledi
  ANKAPARK süreciyle ilgili gazetecilere bilgilendirmede bulunan Yavaş, Adalet Bakanlığına tazminat davası açmayı planladıklarını belirtti. Yavaş, ihmallerden dolayı kamunun zarara uğratılması üzerine Adalet Bakanlığına 801 milyon dolarlık tazminat davası açmaya hazırlandıklarının altını çizdi.
ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazetelerin ve televizyonların Ankara temsilcileriyle birlikte tartışma konusu olan ANKAPARK’ta incelemelerde bulundu.  Gazetemiz Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz’ın da katıldığı etkinlikte Yavaş, gazetecilere ANKAPARK’ı gezdirerek bilgi verdi. İncelemelerin ardından bir sunum yapan Yavaş,  ANKAPARK’ın öncesi ve sonrası süreci, maliyet ve ihmallerle ilgili detaylı bilgi verdi.
ABB, şeffaf belediyecilik anlayışı doğrultusunda ANKAPARK’ın mahkeme kararıyla ABB’ye devredilmesinin ardından hukuki süreç başta olmak üzere ANKAPARK için yapılan tüm harcamaları anlatan bilgilendirme sayfası oluşturdu. Vatandaşlar ABB’nin resmi internet sayfasından ANKAPARK hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilecek. Tüm uzmanların karşı çıkmasına ve ‘işletilemez’ uyarılarına rağmen yapılan ANKAPARK’ın 801 milyon dolara (güncel değeri 14 milyar TL) mal olduğunun paylaşıldığı bilgilendirme sayfasında, ihale sürecinden işletmeci firmanın yükümlülüklerini yerine getirmediğine kadar birçok bilgiye yer verildi.
Gazete ve televizyon temsilcilerine ANKAPARK ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Yavaş, ihmallerden dolayı kamunun zarara uğratılması üzerine Adalet Bakanlığına tazminat davası açmayı planladığını ifade etti. ANKAPARK nedeniyle oluşan kamu zararına rağmen yargının devreye girmemesi nedeniyle Adalet Bakanlığına 801 milyon dolarlık tazminat davası açmaya hazırlandıklarını belirten Yavaş, 2019’da oluşan zarar bilinmesine rağmen hukukun devreye girmediğini ve yaşananların herhangi bir soruşturmaya tabi tutulmadığını hatırlattı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı