Gazeteci ahlaklı olmalı!

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Anadolu Buluşması Yerel Medya Çalıştayı’nda, “Medyada Gerçekler ve Muhalif Medya” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

GÜNDEM 18.10.2021, 04:35
8
Gazeteci ahlaklı olmalı!
Kurdaş, gazetecilikte taraflı olup olmamanın çok önemli olmadığına vurgu yaparak, gazetecilerin ahlaklı olup olmamasının çok daha önemli olduğunu söyledi.
Marmaris Belediyesi tarafından düzenlenen “Anadolu Buluşması Yerel Medya Çalıştayı 2021” geniş katılımla gerçekleştirildi. Çalıştay, ülkenin dört bir yanında bulunan gazetecileri ve medya sektöründe faaliyet gösteren birçok kişiyi Marmaris’te bir araya getirdi. İki gün süren çalıştayda gazeteciler, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri ve uzmanlar, özgür medya, bağımsız gazetecilik üzerinde sunumlar gerçekleştirdi. Çalıştayda Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş ise, “Medyada Gerçekler ve Muhalif Medya” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Medyanın işlevi ve etkisiyle ilgili örnekler vererek konuşmasına başlayan Kurdaş, medya sektörünün gelişimini anlattı. Kurdaş, “Gazetecilerin ve siyasilerin işi çok zordur. Biz müteahhit değiliz, inşaat yapmıyoruz. Gazeteciler sonradan gidip helalleşme durumu yok. Ama müteahhit gidip helalleşebilir. Çünkü gazeteciler toplumu yoruyor. Gerçekleri sonradan söylemek bir anlam ifade etmez. Biz gazetecilerin işi gerçekten çok zordur, gerçekler peşinde koşma niyetini ortaya koymamız gerekiyor. Siz topluma maya diye kötüyü, çirkin atıyorsanız sizin yaptığınız işi kutsal bir iş değildir. Gerçeklerin peşinde koşmak bizi hep kurtarır” ifadelerini kullandı.

Gerçekleri bölen bir medya düzeninin olduğuna dikkat çeken Kurdaş, şunları kaydetti: “Medyanın gerçeklerle ilişkisi; toplumu aldatma, kandırma, iftiralar yapmak üzerinde olmaması gerekiyor. Medya, toplumu aydınlatmak üzerine kendisini kurgulamalıdır. Haber merkezleri, sahte gerçekler üretme merkezlerine döndü. Türkiye’de en büyük zafiyet düşünmeme zafiyetidir. Toplumun hız ve haz üzerinde durduğu bu süreçte toplumun düşünme vakti yok. Gerçek ancak dinginlik ve durgunlukta ortaya çıkar. Gerçeklere, gürültüsüz ortamda ulaşılır.”

Gazetecilerin sadece bugünü yazmadığının altını çizen Kurdaş, gazetecilerin tarihe not düştüğüne dikkat çekti. Kurdaş, gazetecilikte taraflı olup olmamanın önemli olmadığına vurgu yaparak, gazetecilerin ahlaklı olup olmamasının önemli olduğunu söyledi. Gazeteciliğin erozyona uğradıktan sonra kötü niyetlilerin aracına dönüştüğüne vurgu yapan Kurdaş, patronaj medya ile brifing alan medya arasında hiçbir farkın olmadığını, gazeteciliğin kamu yararı gözletilerek yapılması gerektiğini ifade etti. Gerçeklerin gürültüsüz olduğunu dile getiren Kurdaş, hiçbir toplumun bugüne kadar böyle bir medya baskısının altında kalmadığını aktardı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı