Gelecek Partisi Sözcüsü: Yeni AK Parti Soylu'nun, AK Parti'si!

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Soylu-Davutoğlu polemiğine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 27.05.2021, 22:10
3
Gelecek Partisi Sözcüsü: Yeni AK Parti Soylu'nun, AK Parti'si!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Ahmet Davutoğlu'na yönelik, dinleme iddiaları hakkında değerlendirmede bulunan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, "Sayın Soylu şunu diyor, 'Ben geldim değişti AK Parti diyor, artık o AK Parti eski AK Parti değil. Sahibi benim, 2016'dan öncesini bilmem. Yeni AK Parti benim AK Parti'm diyor. Doğru söylüyor. Bu yeni AK Parti Süleyman Soylu'nun AK Parti'si, Devlet Bahçeli'nin AK Parti'si, Doğu Perinçek'in AK Parti'si" dedi.
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, TV5'te yayınlanan Hasan Basri Akdemir ve Mustafa Deniz'in moderatörlüğündeki  4. Güç programına katılarak, Soylu-Davutoğlu polemiğine yönelik değerlendirmelerde bulundu.
"Davutoğlu'nun ve Soylu'nun açıklamalarına bakıyoruz, siz de kumpas olarak dile getirdiniz. Bu noktaya gelene kadarki iddialar var. Yani arka planda biz neden bu adımı attık neden bu çalışmayı yürüttük diye sığınılan bir çatı var. HDP ve CHP ile ilgili çalışmalardan ve oda dinletmelerinden bahsedildi. Bunlarla ilgili neler söyleyeceksiniz? sorusu üzerine Serkan Özcan, değerlendirmelerde bulundu. 

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan "Efendim SETA suçlanıyor, hükümet suçlanıyor, bir kaç isim vereyim. SETA Vakfı'nın başında o dönemde bu dönemde Sayın Serhat Albayrak var. İstanbul ve Ankara'daki koordinatörleri Sayın Burhanettin Duran şu anda Cumhurbaşkanlığı Güvenlik Kurulu üyesi, Fahrettin Altun şu anda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı. O günün İstanbul Emniyet Müdürü, bugün Türkiye Büyük Meclisinde Milletvekili ve İçişleri Bakanlığı Başkanlığı Komisyonu Başkanı. O günkü Cumhurbaşkanı hala Cumhurbaşkanı. Sayın Soylu siz kimi suçluyorsunuz ya? Siz kimi suçluyorsunuz?" dedi.

Davutoğlu üzerinden, Davutoğlu'nun adını kullanarak, bütün bir AK Parti hükümetlerinin suçlandığını söyleyen Özcan, "2016 öncesi AK Parti hükümetleri HDP ile iş birliği yapan Suriye'nin kuzeyinde bir PKK devleti yaratmaya çalışan insanlardı" diyor. Ya bu insanlar hala partinin içinde. Evet Sayın Davutoğlu değil ama diğerleri partinin içinde, Cumhurbaşkanlığı'nın içinde isimleri tek tek söyledim. O günün İçişleri Bakanı bugün AK Parti'de Genel Başkan Yardımcısı Sayın Efkan Ala. Siz kimi suçluyorsunuz Allah aşkına? Bugün beraber mesai yaptığınız AK Parti'deki, parti içindeki, hükümetteki, Cumhurbaşkanlığı'ndaki insanları suçluyorsunuz" diye konuştu.
Süleyman Soylu'nun, "Ben geldim AK Parti değişti, artık o AK Parti eski AK Parti değil, sahibi benim 2016'dan öncesini bilmem yeni AK Parti benim AK Parti'm" dediğini ifade eden Gelecek Partisi Sözcüsü, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu yeni AK Parti Süleyman Soylu'nun AK Parti'si, Devlet Bahçeli'nin AK Parti'si, Doğu Perinçek'in AK Parti'si. Bunu görmemiz lazım. Açık açık söylendi bu, en üst düzeyden söylendi, çok afedersiniz en üst düzeyden söylendi daha biz ne söyleyelim yani? Biz de bunu diyoruz yani. O AK Parti gitti artık yok. Yerinde yeller esiyor diyoruz. Dava artık bizim elimizde dediğimiz şey bu" 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı