Son Dakika

Gelen, gideni eleştiriyor

20 yıldır iktidar tek ama her gelen ekonomi yönetimi sil baştan yapıyor…

EKONOMİ 05.06.2023, 04:35
10
Gelen, gideni eleştiriyor
YENİDEN KOLTUĞU DEVRALAN MEHMET ŞİMŞEK: “TÜRKİYE’NİN, RASYONEL BİR ZEMİNE DÖNME DIŞINDA BİR SEÇENEĞİ KALMAMIŞTIR.”
Merakla beklenen Bakanlar Kurulu listesi önceki akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Son yıllarda ciddi bir ekonomik krizle boğuşan ülkemizde ekonominin dümenine kimin geçeceği merak edilirken Mehmet Şimşek, yeniden Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve getirildi. Şimşek’in dünkü devir teslim töreninde yaptığı ekonomik değerlendirme, geçmiş döneme yönelik ağır bir eleştiri olarak kayıtlara geçti.
DENEDİK, YİNE OLMADI… EKONOMİDE HER ŞEY BİR KEZ DAHA SİL BAŞTAN OLACAK
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda dün devir teslim töreni yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Türkiye’nin, rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Küresel zorlukların, jeopolitik gerginliklerin arttığı bir konjonktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek, makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz” sözleri, geçmiş döneme yönelik ağır bir eleştiri olarak dikkat çekerken, vatandaş için ise yine bir deneme yanılmanın sonucunu beklemekten başka bir çare kalmayacak.
ŞİMŞEK’İN VAATLERİ; FİYAT İSTİKRARININ SAĞLANMASI, CARİ AÇIĞIN AZALTILMASI
ESKİ BAKAN’DAN YENİ VAATLER:
“Vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarımıza başlayacağız. Sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır.”
“Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.”
“Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı