Gemlik Belediyesi Kırsal Kalkınma Ofisi açılış için gün sayıyor

Gemlik Belediyesi tarafından Umurbey mahallesinde hayata geçirilecek Kırsal Kalkınma Ofisi, açılış için gün sayıyor.

EKONOMİ 18.11.2022, 09:45
Gemlik Belediyesi Kırsal Kalkınma Ofisi açılış için gün sayıyor
İnşaatı bir süre önce tamamlanan Kırsal Kalkınma Ofisi'nin laboratuvar ekipmanları da yerleştirilmeye başlandı. Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Gemlik Belediyesi çiftçi belediye vizyonunu her geçen gün daha ileriye taşıyor” dedi.
Tarımın en önemli kalkınma kalemlerinden biri olduğunu hatırlatan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, profesyonel tarımın önemine işaret etti. Dededen kalma yöntemlerin her zaman toprağın ihtiyacını karşılayamadığını belirten Başkan Sertaslan, “Çiftçilerimiz toprağının ihtiyacına göre değil, geleneksel yöntemlerle tarımsal faaliyetlerini sürdürüyor. Bu yöntemler hem zaman hem toprak verimliliği açısından olumsuz sonuçlar alınmasına neden oluyor. Umurbey’e kazandıracağımız bu laboratuvar çiftçilerimize bilimsel tarımın önünü açacak. Yapacağımız testlerle çiftçilerimize yol haritası oluşturarak topraktaki eksikliklere göre reçeteler oluşturulacak. Çiftçilerimize şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.
Gemlik Belediyesi olarak Türkiye’deki belediyeler içerisinde laboratuvar kuran ilk belediye olduklarını belirten Başkan Sertaslan, “Gemlik’te en az 25 bin kişi dolaylı ya da doğrudan zeytin ile ilgili faaliyetlerde bulunuyor. Biz Gemlik Belediyesi olarak ‘çiftçi belediye’ vizyonuyla yola çıktığımız günden bu yana çiftçilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Arazi yollarımızda her yıl düzenli olarak tesfiye çalışması, sulama hattı, sulama havuzları ve fide dağıtımı gibi çok sayıda tarım projelerimiz ile çiftçimizin işlerini kolaylaştırıyoruz. Şimdi Umurbey’e kurduğumuz bu laboratuvar bölgede ilk olmasının yanı sıra Türkiye’de belediyeler tarafından kurulan ilk laboratuvar olmasıyla öne çıkıyor” dedi.
Kırsal Kalkınma Ofisi'ndeki incelemesinin ardından Umurbey-Gemlik yolu kenarında zeytin toplayan çiftçileri ziyaret eden Başkan Sertaslan, “Türkiye’nin en kaliteli sofralık zeytinlerini vatandaşların sofralarına ulaştırmak için çalışan çiftçilerimize kolaylıklar ve bol mahsuller diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı