Gençlerin sorunları ve çözüm yolları ele alındı

Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediği programlarla gençlerin yanı başında olan Anadolu Gençlik Derneği, hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor.

GÜNDEM 10.01.2023, 04:35 10.01.2023, 11:15
8
Gençlerin sorunları ve çözüm yolları ele alındı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) “Gençliğin Anlam Arayışı” başlığıyla Şanlıurfa’da 3 gün süren Gençlik Zirvesi düzenledi. Gerçekleştirilen program STK temsilcileri ile birlikte vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Zirvede gençleri ilgilendiren problemler ve çözüm önerilerine ilişkin birçok konu ele alındı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan AGD Şanlıurfa Şube Başkanı Maşuk Özyaramış, gençlere sahip çıkılması çağrısında bulundu.


AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan da zirveye katılırken, Prof. Dr. Halis Aydemir “Gençliğin Anlam Arayışı” başlıklı konuşmasıyla, Doç. Dr. Necmettin Çalışkan “Paradigma Sorunu”, Doç. Dr. M.Cevat Acar “Popüler Kültür Sarmalında Gençlik”, Dr. M.Emin Çiftçi “Kur’an’da Rol Model Genç Kimliği”, Doç. Dr. Ziya Polat “Küresel İfsat Örgütleri ve Gençlik”, Uzman Halil Atlı ise “21. Yüzyıl Yeterlilikleri ve Gençlik” konularında konuşmalarını gerçekleştirdiler.


Gençlik zirvesine yönelik açıklamalarda bulunan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, gençlerin yaşadığı sorunlara işaret etti. İslam medeniyetinin Batı’da yaşanan gelişmelerden etkilendiği belirtilen açıklamanın devamında Turhan, “Gençliğin anlam arayışı bağlamında düşündüğümüzde ise ortaya çıkan krizi doğru şekilde anlayarak kendi medeniyet dinamiklerimizden hareketle güncel problemlere çözüm sunabileceğimize inanıyoruz. Bu bağlamda ülkemizin en köklü gençlik yapılanmalarından olan Anadolu Gençlik Derneği olarak Şanlıurfa’da güncel sorunlara duyarsız kalmamanın verdiği hassasiyetle gelenekselleşecek bir ‘Gençlik Zirvesi’ yapmaya karar verdik. Zirvemizin bu yılki temasını ‘Gençliğin Anlam Arayışı’ olarak belirledik. Planlanan bu zirve ile tüm gençlerin anlam arayışına yönelik bir rehberlik amaçlanmıştır. Sonuç olarak elde edilen bulgular ve bilgiler ışığında hazırlanan rapor ve eylem planı, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşılarak kurumlarımıza gençlik politikaları hususunda bir projeksiyon oluşturmak hedeflenmektedir” dedi.


 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı