“Gerçek gündemimiz unutturulmaya çalışılıyor”

Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, ‘Medya ve Algı Yönetimi’ başlıklı konferansta katılımcılara hitap etti.

GÜNDEM 17.06.2021, 04:35
6
“Gerçek gündemimiz unutturulmaya çalışılıyor”
‘Medya ve Algı Yönetimi’ başlıklı konferansta katılımcılara hitap eden Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, insanın değişmeyen tek gündeminin ‘Hak-bâtıl mücadelesi’ olduğunu fakat medya vasıtasıyla insanlara gerçek gündemlerinin unutturulmaya çalışıldığını söyledi.
Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş, Saadet Partisi Sinop Kadın Kolları’nın ‘Medya ve Algı Yönetimi’ başlıklı konferansında konuştu. Online bir şekilde gerçekleştirilen programda önemli değerlendirmelerde bulunan Kurdaş, olaylara Müslümanca bakmak ile medyada algı konusunun iç içe olduğunu ve bir olaya yöneltilen bakış açısının çok mühim olduğunu vurguladı. ‘Medya ve Algı Yönetimi’ başlıklı konferansta konuşan Kurdaş, “Algı yönetimi, hepimiz üzerinde hâkimiyet kurmuş durumda” ifadelerini kullandı ve algı yönetiminin teknikleri üzerinde yürüyen bir dünya olduğunu dile getirdi. Medya vasıtasıyla insanların bilinçaltına etki edildiğini söyleyen Kurdaş, bir toplumun bilinçaltına etki edildiği takdirde o topluma da etki edilebileceğini kaydetti.

Kurdaş, gerçekleştirdiği sunumda insanın değişmeyen tek gündeminin ‘Hak-batıl mücadelesi’ olduğunu dile getirdi. Kurdaş, medya vasıtasıyla insanlara gerçek gündemlerinin unutturulmaya çalışıldığını da sözlerine ekledi. Kurdaş, idrak kanalına nüfuz edilmiş olan bir toplumun kendisine sunulanlarla hareket ettiğini de belirtti.

Mustafa Kurdaş, yapmış olduğu konuşmada ‘Klasik Savaş’ ile ‘Psikolojik Savaş’ kavramlarını da irdeledi. Psikolojik savaşın maliyetinin az, sonuçlarının ise kalıcı olduğunu söyleyen Kurdaş, “Klasik savaşta yenilen toplumun ayağa kalkması daha kolaydır. Psikolojik savaş sonucunda ‘Amerika’sız adım atamayız’ der hale geliyorsunuz. İslam coğrafyasına karşı klasik ve psikolojik savaş birlikte yürütülüyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı