Son Dakika

Gerçekler Rumların hoşuna gitmedi

Röportaja askeri sitelerin büyük ilgi gösterdi. Yaycı’nın Rumlarla masaya otururken dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden değerlendirmesi Atina’yı ciddi anlamda rahatsız etti.

GÜNDEM 10.06.2021, 04:35
29
Gerçekler Rumların hoşuna gitmedi
Son yıllarda uluslararası hukuku hiçe sayarak Türkiye’nin haklarını gasp eden Atina yönetimi, Ankara’nın haklılığının gündeme gelmesini istemiyor.

Millî Gazete’de yayımlanan müstafi Tümamiral Cihat Yaycı röportajı Yunan medyasında gündem oldu. Yaycı’nın ‘Yunanistan ile masaya oturan kalktıktan sonra parmaklarını saysın’ değerlendirmesi Yunanistan’ın önde gelen gazetelerine manşet oldu. Yaycı’nın Rumların uluslararası hukuku hiçe saydığı ve Türkiye’nin haklarını gasp ettiği yönündeki açıklamaları da Rumlar tarafından ‘kışkırtıcı’ olarak nitelendirildi.

Yunanistan’ın en köklü gazetelerinden olan Ethnos, röportajdaki soruların önemine dikkat çekti. Röportajda yer alan, “Nisan ayında Ankara’ya resmi ziyarette bulunan Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, düzenlenen ortak basın toplantısında gözümüzün içine baka baka Türkiye’nin uluslararası hukuka aykırı davrandığını söylemiş ve büyük tepki çekmişti. Böyle bir durum Türkiye’nin diplomasi tarihinde ilk defa yaşandı. Bu facia bile Yunanistan’ın zihin yapısını görmemize yetti mi?” sorusuna dikkat çeken gazete, Yaycı’nın verdiği cevabı kısaltarak yayınladı.

“Haberler” anlamına gelen “Ta Nea” gazetesi, röportajı okurlarına “14 Haziran’daki NATO Zirvesi’nde yapılacak Miçotakis-Erdoğan görüşmesi öncesinde Yunanistan’a yönelik kışkırtıcı açıklamalar” ifadeleriyle duyurdu. Ülkenin önde gelen dijital yayınlarından “eretikos.gr” de Yaycı’nın değerlendirmelerine yer verdi. Site Yaycı’nın Lozan’a yaptığı atıflara dikkat çekti. Yunanistan’da yayınlanan askeri sitelerde röportaja büyük ilgi gösterdi. Özellikle Yunanistan’ın Türkiye’nin egemenlik haklarını gasp ettiğine dikkat çekilen tespitler Rumlar tarafından alıntılandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı