Giannis ve Jokic'ten sonra Gobert de Alperen Şengün'ü övgüye boğdu

Minnesota Timberwolves’un yıldızları Rudy Gobert ile Anthony Edwards, milli oyuncumuz Alperen Şengün’e dair övgü dolu ifadeler kullandılar.

SPOR 11.01.2023, 22:55
3
Giannis ve Jokic'ten sonra Gobert de Alperen Şengün'ü övgüye boğdu
NBA’de Houston Rockets formasını terleten milli oyuncumuz Alperen Şengün, bu yılki oyunuyla dikkatleri üzerine topluyor.
Her ne kadar takımı Rockets, Batı Konferansı'nda istikrarsız bir sezon geçirse de 21 yaşındaki Alperen, bireysel performansıyla takımının en öne çıkan isimlerinden biri konumunda.
Daha önce NBA’in Avrupalı yıldızları Giannis Antetokounmpo ile Nikola Jokic, milli yıldızımız hakkında övgü dolu ifadeler kullanmışlardı.
Eurohoops'ta yer alan habere göre; son olarak Minnesota Timberwolves‘un iki önemli ismi Rudy Gobert ve Anthony Edwards, Timberwolves‘un Rockets’ı 104-96 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Alperen Şengün hakkında Rockets Wire’a konuştular.
Fransız All Star pivot Rudy Gobert, Alperen Şengün hakkında şu ifadeleri kullandı:
Alperen Şengün her geçen gün daha iyiye gidiyor. Bence Alperen’in oyun stili, ligdeki çoğu uzuna kıyasla sıra dışı. Özellikle bitiricilik becerileri çok dikkat çekici. Geçtiğimiz sezon çok sayıda top kaybı yapıyordu, bu yıl ise bu konuda büyük bir gelişim göstermiş durumda.
Timberwolves’un 22 yaşındaki genç yıldızı Anthony Edwards ise Alperen’e dair görüşlerini şu cümlelerle belirtti:
Bana kalırsa Rockets, gelecek yıllar için sistemini 28 numaralı oyuncunun (Alperen’den bahsediyor) etrafında kurgulamalı. Elbette Jalen Green ve Kevin Porter Jr. da çok önemli oyuncular ama 28 numaralı çocuk çok başka bir yetenek. Bundan sonraki maçlarda ona karşı özel hazırlanmamız lazım.
NBA’da bu sezon toplam 36 karşılaşmada süre bulan Alperen Şengün, maç başına 14.6 sayı, 8.6 ribaund ve 2.6 asist ortalamalarıyla mücadele ediyor ve Mehmet Okur'dan bu yana NBA'de All-Star seçilmeye en yakın isim olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı