Göksel Gümüşdağ'dan 'Mourinho' detayı

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Hearts'ı yenerek Konferans Ligi'ni lider bitirdikleri maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

SPOR 04.11.2022, 10:35
1
Göksel Gümüşdağ'dan 'Mourinho' detayı
İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde en büyük hayallerinin final oynamak olduğunu söyledi.
Medipol Başakşehir’in İskoç ekibi Hearts’ı 3-1 mağlup ederek grubunu lider tamamlayıp son 16 turuna kaldığı karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gümüşdağ, “Başakşehir bu maçlara çıkarken taraftarı, arması, renkleri ve camiası için çıkıyor. Ancak biz bunları milli maç gibi oynuyoruz. Başakşehir’in bu gruptan lider çıkması, Fiorentina’nın ikinci çıkıyor olması mutluluk. Başta teknik direktörümüz olmak üzere tüm oyuncu kardeşlerimi kutluyorum.” dedi.

Avrupa kupalarında 8. senede 48 maçı geride bıraktıklarını aktaran Gümüşdağ, “8 seneye 50’yi sığdırmış olacağız. Zannediyorum Mart ayına kadar maçımız yok. Baktığımızda 9 sezonda 8 kere Avrupa’ya gidebilmek, orada başarılı olabilmek önemli. Bir önceki dönemde şampiyonlukta da Kopenhag maçı sonrasında orada ilk 16’daydık. Burada da Roma’nın kupa kaldırdığı, Mourinho’nun gözyaşı döktüğü kupada ilk 16’ya kalmamız çok büyük mutluluk. Sanıyorum son 5 yılda ülkeye en çok puan kazandıran ikinci takımız. Bizim için büyük bir mutluluk.” ifadelerini kullandı.

Göksel Gümüşdağ, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki hedeflerinin sorulması üzerine, “Biz zirveyi zorlayan, şampiyonluk kupası kaldırmış ve DNA’sında Avrupa olan bir takımız. Sürekli Avrupa’da mücadele veriyoruz. Bu istikrar çok önemli. Avrupa’ya 5 yılda bir giden takım değiliz. Başakşehir’in başarısı göz ardı edilemez. Ben inanıyorum ki etap etap gideceğiz. Çeyrek final, yarı final… Neden final olmasın? En büyük hayalimiz finale ulaşmak.” diye konuştu.
Gümüşdağ, ligde de iddialı olduklarını belirterek, “Biz 9. sezondayız. 8 sezonda 1 kere ligi 5’in altında bitirdik. Yedi sezon hiç 5. olmadık. Sürekli zirveyi, ilk 4’ün içinde olmayı, şampiyonluğu hedefledik. Sürekli zirveyi zorlayan takım olduk. Zorlayan takım olmaya devam edeceğiz. Şampiyonluk yarışında olmaya da devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Göksel Gümüşdağ, Süper Lig’deki hakem performanslarıyla ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi:
“Futbol da en çok konuşulan şey hakemlerdir. Şu an Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Büyükekşi ve yönetimi gayret içinde. Geçen hafta VAR ile ilgili toplantı yapıldı, programa davet edildik. Dolayısıyla bir şeffaflık içinde çaba sarf ediyorlar. Samimiyetlerine inanıyorum. Hakemlerin performansı çok iyi diyemem ama samimi bir gayret, iyi niyet var. İnanıyorum ki hakemlik müessesinde eskiye göre çok daha önemli adımlar atacaklar.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı